Ako zostaviť zasadací poriadok?

Prípravy na svadbu sú už v plnom prúde a vy, budúca nevesta, dolaďujete posledné detaily. Nesmiete zabudnúť na zhotovenie zasadacieho poriadku. Možno sa zdá, že je to zložité. Existujú však určité tipy, ktoré zaručene fungujú a vy nebudete mať problém s usádzaním pozvaných hostí.
zasadaci_poriadok_ii

„Samozrejmosťou či skôr zvykom v našej krajine je hlavný stôl pre šesť osôb, čiže pre novomanželov a ich rodičov,“ dozvedeli sme sa od svadobnej agentúry, keď sme sa opýtali na zásady tvorby zasadacieho poriadku. V prostriedku by mali sedieť mladomanželia, vedľa nevesty ženíchovi rodičia, pri ženíchovi zase rodičia nevesty.


Ak ide o svadbu s väčším počtom pozvaných (viac ako sto ľudí), môžu byť pri hlavnom svadobnom stole pripravené miesta pre krstných rodičov či svedkov. Najbližšie k novomanželom by mali sedieť starí rodičia páru, súrodenci s partnermi alebo rodinami.

Aby ste predišli problémom pri tvorbe zasadacieho poriadku, počkajte. Uistite sa o presnom počte pozvaných svadobčanov, veľkosti sály a rozložení stolov. Pokojne začnite premýšľať nad zasadacím rozpisom dva týždne pred svadbou. Ak budete mať na zozname hostí väčší počet detí, môžete ich usadiť k jednému spoločnému stolu. Podobne je to aj s vašimi spolužiakmi, priateľmi a inými známymi.

zasadaci_poriadok_i
Nikdy sa nevydávajte bez premysleného zasadacieho poriadku. Ak by svadobčania nevedeli, kam si sadnúť, môže začať honba za dobrými miestami. Neorganizovanosť a nesúlad narobia viac škody ako osohu, čo by určite narušilo plynulý chod svadobnej hostiny.

 

Netrúfate si zostaviť rozpis miest pre pozvaných svadobných hostí? Obráťte sa na niekoho z rodiny alebo vyhľadajte profesionálov. Svadobné agentúry vám v tomto ohľade určite dokážu pomôcť. So svojimi otázkami sa môžete obrátiť aj na našu svadobnú koordinátorku Luciu Kulihovú, ochotne vám vo všetkom poradí.

Zuzana  | 24.6.2010, 14:30