Kam na svadobnú cestu

Tešíte sa z prekrásnych chvíľ s partnerom či partnerkou, ktoré konečne prežívate ako manželia? Nie je nič lepšie, ako vychutnať si ich v súkromí a na čarovnom mieste, kde môžete spoločne iba relaxovať a ničím nerušení si užívať jeden druhého. Strávte spolu vysnívané medové týždne!
hawaii_titulka

Existuje veľa názorov na to, v akom období a ako dlho po svadbe by mladomanželia mali cestovať na svadobnú cestu. Zvyčajne sa však akékoľvek plány odrážajú skôr od toho, kedy by pár ísť mohol, teda či má popri výdavkoch na svadbu dostatočný finančný obnos a tiež či sa obaja z manželov môžu „vytrhnúť“ z povinností, ktoré určite už počas príprav na svadbu zanedbávali dosť. Termín je teda čisto subjektívny a, povedzme si úprimne, nikde predsa nie je napísané, že medové týždne niekoľko mesiacov po svadbe už nie sú tie pravé. Ak vám teda okolnosti bránia v tom, aby ste na prvú spoločnú dovolenku v manželskom zväzku cestovali tesne po sobáši, netrápte sa. Namiesto toho sa potešte myšlienke, že takto si cestu môžete lepšie naplánovať a nemusíte výber destinácie obmedzovať podľa toho, aké je v tej ktorej krajine počasie práve tesne po termíne vašej svadby.

 

Aby sme vám tento skutočne široký výber trochu uľahčili, pátrali sme za vás po tom, akú klímu si v ktorom ročnom období užijete v tých najrôznejších kútoch sveta. A aké sú výsledky?

 

Ak ste milovníkmi horúcich letných teplôt, tropickú klímu si môžete vychutnať aj počas Vianoc, jednoducho sa vyberte osláviť ich na Nový Zéland, do Austrálie či Juhoafrickej republiky. Na jar a na jeseň hľadajte destinácie najmä v južnej Ázii, pre pravú posvadobnú romantiku vám odporúčame hlavne indonézske ostrovy a čoraz viac vyhľadávané Thajsko. V lete si, samozrejme, romantické prechádzky po slnkom zaliatej pláži užijete aj v Stredomorí a v podstate v celej Európe, ak vás však láka exotika, podobnú klímu nájdete aj v Číne a Tibete. Prípadne zamierte do afrického vnútrozemia, kde vás oslovia Botswana, Malawi či Zimbabwe. A nakoniec, krajiny Karibiku a vlastne celej strednej Ameriky môžete navštíviť v každej časti roka a vždy vás privítajú vaším obľúbeným počasím.

 

Ak sa prikláňate skôr k teplotnému osvieženiu, v letných mesiacoch vás očarí južná pologuľa, najmä Austrália a Nový Zéland. Tie sú nielen vychytenými cieľmi novomanželov, ale aj párov, ktoré plánujú sobáš v zahraničí. Za ideálnou jeseňou nemusíte cestovať ďaleko, pretože ju s menšími teplotnými rozdielmi nájdete v celej Európe. Mimochodom, „starý kontinent“ je v tomto ročnom období obľúbenou destináciou mladomanželov z celého sveta, veď nie je nič romantickejšie ako zažiť Paríž či Rím zaliaty padajúcim lístím. Za zimou sa zase oplatí vycestovať na sever USA, do Kanady, Ruska či (ak ste dvojica dobrodružných duší) do mrazivej Antarktídy.

 

Nenechajte teda svoje čerstvé novomanželské (po)city vychladnúť a choďte si ich spoločne užiť na najromantickejšiu dovolenku vo vašom spoločnom živote. Po svadbe je predsa na ňu ten najsprávnejší čas! :)

  


Foto:

SITA (na obrázku destinácia Aulani, Havaj)

Dominika | 8.12.2014, 09:00