Päť minút čakania, celý život radosti

Ak vám tehotenský test ukázal dve čiarky, nepanikárte. Rozhodne musíte svojím zistením informovať vášho gynekológa. Až po dôkladnej prehliadke určí, či ste v druhom stave. Potvrdil vám, že čakáte dieťatko? Gratulujeme! Ste šťastnou ženou. Pre človiečika, ktorý vo vás rastie, budete tou najdôležitejšou osobou na svete.
babo

Možno ste dieťa s vašou polovičkou plánovali alebo to prišlo nečakane, v oboch prípadoch však nie je dôvod na obavy a strach. Určite budete skvelou matkou a váš partner výborným otcom. Na príchod dieťatka sa však musíte poriadne pripraviť. Od nákupu dupačiek, kočíka, plienok či dojčenských fliaš až po výber mena. Dôležitá je i duševná príprava. Na zmeny v organizme reaguje každá žena inak. Tehotenstvo prináša so sebou premenlivosť nálad, chutí i vôní. Ak sa však budete riadiť radami lekára, určite prebehne deväť mesiacov čakania na bábätko bez problémov. Pomoc priateľa a rodiny je v tomto prípade nenahraditeľná.

 

Nelámte si hlavu nad tým či sa zmestíte do svadobných šiat. Nepremýšľajte nad povinnosťami, ktoré na vás čakajú v práci. Netrápte sa otázkami ubúdajúcich financií. Nechajte sa rozmaznávať, oddychujte a užívajte si najkrajšie obdobie vášho života.

Keď budete mať svojho drobčeka v náručí, zmení sa vám celý svet. Žiadna žena sa matkou nenarodila, ale sa ňou stane. Po pôrode sa s bábätkom zoznámite a každým spoločne prežitým dňom sa zbližujete. Matkou sa nestanete tým, že dieťa privediete na svet. Musíte to cítiť vo svojom srdci, tešiť sa z prítomnosti malého klbka šťastia v perinke.

Zuzana | 11.11.2010, 13:00