Vydať sa po tridsiatke? Normálka!

V minulosti bola žena, ktorá sa nevydala do dvadsiatky, považovaná za „starú dievku“. Našťastie, časy sa zmenili. Spoločnosť sa vyvíja rýchlym tempom, nároky na život sú odlišné ako pred päťdesiatimi rokmi, ženy vstupujú do zväzku manželského uvážlivejšie a oveľa neskôr.
svadba_po_tridsiatke_titulka

V žiadnom prípade sa nezaoberajte myšlienkou, že budete na vydaj príliš stará. Po dovŕšení tridsiatky žena uvažuje reálne, s dávkou rozvahy a s detailnou predstavou o budúcnosti. Ak svojho pravého stretnete vo veku, kedy už máte diskotéky a popíjanie v baroch za sebou, tešte sa o to viac! Na svoj svadobný deň budete dokonale pripravená, užijete si každú sekundu s drahou polovičkou a starostlivo pripravíte vaše dieťa do dospelosti.

 

Stará dievka? Nie! Jednoducho slobodná.

Budovanie kariéry, kúpa bytu či auta alebo jednoducho sloboda. Aj to sú dôvody, ktoré z veľkej časti ovplyvňujú rozhodnutie ženy nevydať sa v mladšom veku. Pojem „stará dievka“ nahradilo slovo „karieristka“, v preklade nositeľka ženského pohlavia, ktorá je slobodná, bezdetná a ženie ju túžba vlastniť. Dom či byt, štvorkolesový miláčik a nezávislosť nahradili túžbu po vzťahu či deťoch. Už aj ženy majú potrebu budovať, zabezpečiť sa a poistiť si budúcnosť. Každú z nás nebaví stáť pred sporákom, žehliť manželovi spodky a utekať do izby za plačúcim dieťaťom. Dnešné ženy sú sebavedomejšie, samostatnejšie, ambicióznejšie a kým sa rozhodnú pre založenie rodiny, chcú mať nielen citovú, ale aj finančnú istotu. Niektoré z nás sa však pre rolu karieristky nerozhodnú dobrovoľne. Čo ak priateľ nepracuje, rodina nepomáha a „dobré“ kamarátky sa na vás v núdzi vykašlú? Aj to sú situácie, ktoré nútia ženu odložiť kuchynskú zásteru bokom.

 

Byť nevestou po tridsiatke?

Ženy po tridsiatke alebo v staršom veku, zabezpečené, aktívne a stále krásne (žena je predsa ako víno – čím staršia, tým lepšia :)) sa vo vzťahu zväčša nemusia trápiť otázkou financií. Do spoločného života po boku svojej polovičky sa púšťajú s rozvahou. Životné hodnoty tridsiatničiek sú stálejšie, rozhodnutia racionálnejšie. Budúci manžel určite ocení samostatnosť svojej snúbenice, a to najmä počas svadobných príprav. Tie „dospelejšie“ z nás si viac vážia partnera, rodinu, deti a domáci pokoj, hlavne ak svojho vyvoleného dlho hľadali a väčšinu predchádzajúceho času venovali práci. Vydávať sa po tridsiatke je skvelé! Ste pripravená byť tou najlepšou priateľkou, manželkou a matkou. Vychutnávajte si okamihy, na ktoré ste sa pripravovali niekoľko rokov, plnými dúškami.

 

Foto: SITA

Zuzana | 28.11.2011, 12:00