Šaty robia človeka i nevestu

Nevesta sa, okrem iného, najviac teší na svoje svadobné šaty. Lenže vybrať si z toľkého množstva nemusí byť ľahké. No verím, že s troškou úsilia a originality z vás vaši hostia nespustia oči. Nevesta.sk vám ponúka niekoľko cenných rád, ktoré vám určite pomôžu pri výbere vašich vysnívaných šiat.

svadobne_saty_titulka

Ó šaty, utkané z jahodovej peny... spievala Marika Gombitová vo svojej dobre známej pesničke z filmu Neberte nám princeznú. Aj keď nie sú svadobné šaty utkané z jahodovej peny, predsa by sa v nich mala nevesta cítiť ako v páperí.

 

Svadobné salóny, internet a časopisy nám ponúkajú biele, maslové i pestrofarebné šaty až za hranice našej fantázie. Je celkom pochopiteľné, že si vytvárame vlastné predstavy.

 

Tým ženám, ktoré si svoje rozprávkové šaty našli, sedeli im ako uliate a dlho nehľadali, gratulujem. Väčšina prípadov však potvrdzuje, že to také ľahké s výberom nebolo. Na vine nie sme my- ženy, ani naša postava,  na vine je nesprávny výber strihu. Veď krásne nevesty nemusia byť len tie s mierami 60 - 90 - 60, krása spočíva v našich prednostiach, v našej sebaistote a prirodzenosti.

 

Preto skôr, ako sa vyberiete do svadobného salónu, zamyslite sa nad svojimi plusmi, ktoré treba zvýrazniť a naopak, mínusmi, ktoré sa dajú nenápadne zakryť. Položte si otázku: aká je moja postava? Rovnomerná či zaoblená/ klenutá. Ak je váš driek spredu rovnako široký ako hrudný kôš a boky, máte rovnomernú postavu a pristanú vám šaty rovného strihu. V prípade, že je váš driek užší ako hrudník a boky, máte klenutú postavu a pristanú vám šaty, ktoré zvýraznia váš driek. V oboch prípadoch treba definovať aj to, či sú vaše krivky plnšie alebo štíhlejšie. O tom, aké konkrétne strihy sa hodia obom postavám sa budeme zaoberať nabudúce.

webchamarb

 

Vabank

Vybrať si môžeme iba jedny šaty, vsadiť všetky peniaze iba na jednu kartu, tú pravú. Ale ako zistíme, ktoré šaty sú naše vysnívané? Musíme ich pohľadať. Preto sa odporúča rozhliadnuť sa po svadobných salónoch minimálne šesť mesiacov pred svadbou. Salóny sú väčšinou otvorené každý deň okrem nedele. Niektoré si vyžadujú, aby ste sa dohodli na termíne skúšky šiat, preto je lepšie si zistiť, napr. v našom Katalógu firiem, telefónne číslo a zavolať tam. Milé a pohotové zamestnankyne, tzv. konzultantky, sa vám určite budú s radosťou venovať, do kalendára si napíšu dátum stretnutia, kontakt na vás a poprípade zodpovedajú všetky vaše neodkladné otázky. Je už len na vás, pre ktorý salón sa rozhodnete. Určite to závisí aj od kvality šiat, od financií a v neposlednom rade aj od prístupu a ochoty personálu. Ten však vie, čo robí, a preto sa nehanbite nechať si od nich poradiť, vziať si ich dobré rady k srdcu, veď koniec koncov v salóne pracujú už nejaký ten čas a videli už množstvo zasnúbených dievčat. Vedia čo k čomu pridať a čo od čoho ubrať. Doma nenechajte ani vašu mamičku, ktorá si v prvom rade zaslúži vidieť vás vo svadobných šatách a napokon ani vaše kamarátky, ktoré po vás hodia očkom, keď sa im nejaké šaty zapáčia.

 

Najlepšie by nám možno mohli poradiť módni návrhári, ale keďže si musíme poradiť sami, pomôžu nám typy svadobných šiat a triky ako zvýrazniť postavu. Aj o nich sa dočítate na portáli nevesta.sk!

 


Titulka: SITA

Foto: Pronovias

Virgínia | 15.3.2010, 09:00 | Nitra