Perla má vyzdvihnúť krásu ženy

Čím je perla kvalitnejšia, bez rýh, priehlbiniek, škvŕn a iných nezrovnalostí, tým je drahšia, hodnotnejšia. Kvalitu perál určuje aj vrstva perlete, ktorú majú na sebe. To závisí od dĺžky obdobia, ktoré perla strávila v mušli. Dôležitý je aj dúhový lesk a schopnosť odrážať svetlo. Viete podľa čoho si máte perly vyberať?
perla

Keď si kupujete perly, musíte si dávať pozor na niekoľko kritérií: tvar, veľkosť, farba, dokonalosť povrchu, lesk a hrúbku perleťovej vrstvy. Myslím, že netreba opakovať, že si treba vyberať perly s čo najhrubšou vrstvou perlete. Čím je totiž perleť hrubšia, tým dlhšie perla vydrží krásna. Čo ste o perlách možno nevedeli je fakt, že majú schopnosť zakryť niektoré nedostatky tváre a to svojím leskom. Mal by byť čo najhlbší.

 

Čo sa týka samotných typov perál: Niekomu pristanú dokonale okrúhleho tvaru, niektoré ženy vyslovene vyhľadávajú nerovnomerné tvary perál, ktoré sa im hodia viac. Pred kúpou by ste si teda mali vyskúšať čo najviac tvarov a samozrejme aj farieb, aby ste zistili, čo sa vám najviac páči či hodí k oblečeniu alebo k odtieňu pokožky.

K olivovej pleti sa najviac hodia perly zo zlatým nádychom, k tmavej biele alebo krémové perly. Dámy so svetlejším odtieňom pleti zvyčajne uprednostňujú ružovkasté či krémové perly. K veľmi bledej pleti sa odporúčajú ružovkasté až biele perly.


perly



Ak ste si už vybrali perly, pri ktorých máte pocit, že sú určené len a len vám a vy sa s nimi cítite úžasne, je potrebné vedieť, ako sa o ne starať.

Starostlivosť o perly nie je žiadna veda, avšak dodržiavať pár pravidiel sa vám oplatí. Najjednoduchšie z nich znie: To najlepšie čo môžete pre svoj perlový šperk urobiť je, že ho budete často nosiť! Keďže perly obsahujú 2% vody, potrebujú byť vystavené určitému množstvu vlhkosti, ktoré im poskytne práve ľudské telo. Jemným trením o pleť sa  totiž perly leštia a udržujú si svoj typický jemný perleťový lesk. Perlami sa však ozdobte až po nanesení krému, spreju, laku na vlasy či parfému. Niektoré ženy majú kyslejšiu Ph pokožky. Ak zostane na perlách kožný výlučok soli z potu a mastnota, za určitý čas sa zničí ich lesk. Preto vždy po nosení perly jemne pretrite handričkou. Perly neuschovávajte spolu s inými šperkmi. Odkladajte ich do samostatnej škatuľky, zabalené do jemnej látky alebo jemného zamatového vrecúška, aby sa ich povrch nepoškriabal. Perlám škodí aj teplo, nevystavujte ich preto vyšším teplotám, strácajú tak farbu aj lesk.

 


Ďalej by vás mohlo zaujímať:

Obrúčka, ktorá vás neprestane fascinovať

Lenka  | 28.7.2014, 18:00