Kto oblečie nevestu princa Williama?

O tom, ktorý svetový dizajnér sa stane tým vyvoleným, aby ušil svadobnú róbu pre Kate Middleton, sa polemizuje už od kráľovských zásnub. Keďže do svadby zostávajú necelé dva mesiace, čoraz častejšie sa opakujú niektoré konkrétne mená.
nevesta_kate_william_04

Svadobné šaty budúcej kráľovnej sa zapíšu do histórie a meno návrhára, ktorý ich pripraví, si budú pamätať milióny ľudí po celom svete. Viacerí dizajnéri teda prejavili záujem vytvoriť pre Kate nadčasový model, no na verejnosť zatiaľ neprekukli žiadne oficiálne informácie o tom, na koho kráľovský výber nakoniec padne.

 

Najskôr dohady vraveli o tom, že Kate si vyberie výlučne britského tvorcu, do úvahy pripadala napríklad Vivienne Westwood so svojimi typickými korzetovými a krinolínovými kreáciami. Prípadne to mohol byť aj John Galliano, no po jeho minulotýždňovom prešľape, keď v parížskom bare vykrikoval antisemitské nadávky, sa naňho kráľovská rodina určite neobráti. Stella McCartney, ktorá vytvorila aj svadobnú róbu pre Madonnu, zostáva veľkým tajomstvom a v hre boli aj značky Jigsaw, Kew, LK Bennett, Katherine Hooker či Issa, ktorých modely tvoria takmer celý Katin šatník. Práve Daniela "Issa" Helayel, ktorá má módny dom aj v Londýne a tvorbou pre nevesty sa zaoberá už vyše päť rokov, sa stala silnou adeptkou. Brazílska autorka je pre Kate čosi ako múza a oblieka aj hviezdy ako Keira Knightley, Madonna, Jennifer Lopez či princezné Beatrice a Eugenie.

nevesta_alexander_mcqueen

Najnovšie klebety sa však točia výlučne okolo značky Alexander McQueen, ktorého hlavná dizajnérka Sarah Burton neúnavne popiera, že by pracovala na modeli pre Kate Middleton. Šepká sa však, že práve jej cit pre detail a alternatívny prístup k elegancii oslovili kráľovskú rodinu najviac a v útrobách Buckinghamského paláca sa už pracuje na svadobných šatách storočia.

 

Nech už šaty navrhne a ušije ktokoľvek, niektoré fakty sú podľa odborníkov na protokol jasné. Róba nebude krátka, jednoduchá ani bez ramienok. Vzhľadom k dôstojnosti a významu ceremoniálu Katine šaty musia byť nádherné, nadčasové – a s rukávmi. A návrhár, ktorý túto objednávku dostane, musí byť maximálne diskrétny, pretože bezpečnosť a ochrana proti úniku informácií budú tými najvyššími požiadavkami.

 

Foto: Alexander McQueen

Dominika | 8.3.2011, 12:00

Fotogaléria

nevesta_alexander_mcqueen_1nevesta_alexander_mcqueen_2nevesta_alexander_mcqueen_3nevesta_alexander_mcqueen_1nevesta_alexander_mcqueen_2nevesta_alexander_mcqueen_3nevesta_alexander_mcqueen_1nevesta_alexander_mcqueen_2nevesta_alexander_mcqueen_3