Williamovi a Kate zahrá klasika

Princ William a Kate Middletonová oznámili, kto bude hudobne sprevádzať ich sobášny akt a svadobnú hostinu. A prekvapivo nevybrali žiadne hviezdne mená.
nevesta_kate_william_04

Hoci zoznam svadobných hostí sa leskne iskrou showbiznisu, hudobný výber vychádza čisto z dedičstva anglikánskej cirkvi a britskej histórie. Medzi účinkujúcimi nie je žiadna pophviezda či operná diva, a to aj napriek klebetám, podľa ktorých mali mladomanželskému páru zaspievať Elton John či James Blunt.

 

Keďže Kate a Will nechcú zo svojej svadby robiť žiadnu šou, zhodli sa na klasických interpretoch. Zbory Westminsterského opátstva a Kráľovskej kaplnky im zaspievajú tradičné kostolné piesne a chorály, zatiaľ čo Londýnsky komorný orchester a trubači z Fanfare Team sa postarajú o inštrumentálne melódie. Výber skladieb zatiaľ nie je zverejnený, no Sir Peter Maxwell Davies, ktorý bude časť koncertu komponovať, pre Daily Telegraph prezradil, že budú mať nádych škótskych melódií.

nevesta_kralovska_svadba_harfistka

Po obrade budú hostia na recepcii v Buckinghamskom paláci počúvať krásne zvuky harfy, na ktorú zahrá oficiálna harfistka princa Charlesa Claire Jonesová. Tá podľa vyjadrenia zatiaľ čaká na stretnutie so snúbencami ohľadom repertoáru, no navrhuje viesť ho v štýle welšských rytmov.

 

Foto: telegraph.co.uk

Dominika  | 22.3.2011, 13:00