Prichádzajúca módna sezóna praje odvážnym

Vo svadobný deň, bez pochýb ten najkrajší v živote každej ženy, chcú nevesty vyzerať čo najlepšie, preto sledujú aktuálne novinky svadobnej módy. Čo si ale obliecť v bežný deň, aj na to občas treba poriadnu dávku inšpirácie. My vám prezradíme, aké trendy zavládnu na prehliadkových mólach i v našich šatníkoch. Sezóna jar – leto 2010 sa bude niesť v klasickom štýle s prímesou sexuality a „vlastnej kože“.

Paleta ako v hmle
Klasika strihov sa drží najmä u nežných dámskych modelov, ktorých nevinnosť bude zvýraznená farbami pokožky. Na svoje si tak prídu milovníčky odtieňov ako piesková, telová, vanilková, staroružová, broskyňová či farby slonoviny a púdru. Ideálne budú vyznievať na krátkych blúzkach a stále moderných balónových sukniach, ktoré si tento rok vyžadujú výrazné dozdobenie veľkými dekoratívnymi prvkami. Stavte teda na mašle, aplikácie skrčeného materiálu, volány, romantické riasenie či zavinovanie. Materiálom bude kraľovať úplet, taft a hodváb. Vďaka týmto modelom a farebnému trendu sa už vo všetkom budete cítiť doslova ako vo vlastnej koži.

 

Hlavne optimizmus
Pozitívna energia, to je to podstatné, na čo sa tento rok dizajnéri zamerali. Možno ňou chcú bojovať práve proti vplyvom ekonomickej recesie, no veselé vzory a potlače v sýtych farbách si môžete naordinovať kedykoľvek, aj po hádke s partnerom, nepodarenej bábovke či kázni, ktorú ste dostali od šéfa. Kvety, geometrické motívy a dokonca aj prúžky budú číslom jeden na modeloch nadchádzajúcej jari. A pozor, vzory sa tentoraz premiestňujú na nohavice! Úzke cigaretové strihy, kožené legíny, balónové nohavice v štýle háremu – všetky spája zvýraznenie štíhleho pásu. Nemusíte sa však obávať ani v prípade, že ste obdarená plnšími tvarmi. Siahnite po vzdušnej tunike alebo koženej veste, ktorými prípadné nedostatky rafinovane zamaskujete.

 

Nežná provokácia
S ustupujúcou zimou už tradične poodhalíme viac, no tento rok trendy zachádzajú ešte ďalej. Okrem sexi minisukní a ultrakrátkych šortiek využili návrhári na upútanie pohľadu aj nový prvok. Modely doplnili rôznymi prestrihmi a dierami, a to už klasicky na džínsoch, ale i na ostatných dieloch oblečenia. Majú odhaľovať nahé telo alebo sú podšité výrazne farebnými či naopak priesvitnými látkami, ktoré tiež pritiahnu pozornosť. Ešte viac vyzývavou bude pod týmito otvormi čipka, najlepšie na dokonale sediacej spodnej bielizni. A keďže diery nemusia byť nijako krajčírsky opracované, môžete využiť aj staršie kusy oblečenia, ktoré ste kedysi nechtiac natrhli a ležia vo vašej skrini.

 

Unikáty
Ak pre vás ani tieto tipy nie sú dosť, určite vo vašej garderóbe nesmú chýbať osvedčené solitéry. Zjari sa vám zíde teplejší zvršok, stále moderné kožené bundičky môžete vymeniť za slušivý trenčkot v pastelovej farbe. Veľkému návratu sa tešia klasické minišaty, ktoré možno nosiť so spodničkou či ozdobnou sponou. Žiadnej z nás by teda nemal chýbať aspoň jeden „little black dress“. Prekvapením sezóny sú vzdušné kombinézy, ku ktorým sa na bežné nosenie hodia žabky, no večer nezabudnite na vysoké podpätky. Či sa už rozhodnete pre trenčkot, šaty alebo kombinézu, neváhajte pre zvýraznenie pásu siahnuť po opasku. A pokiaľ sa vám stále máli, využite jedinečnú možnosť predviesť sa v korzetoch a priehľadných outfitoch, ktorú sezóna jar – leto 2010 ponúka.

Dominika | 6.4.2010, 10:00