Najvplyvnejší fotografi minulého storočia na jednom mieste

Fotografia – to je láska na celý život a je mnoho ľudí, ktorí jej skutočne podľahli všetkými zmyslami. Vydavateľstvo Taschen prináša ucelený prehľad tých najvplyvnejších za posledných sto rokov.
tashen_foto

Nová encyklopédia Photographers AZ predstavuje v abecednom poradí najvýznamnejších fotografov 20. storočia, ktorí už navždy ovplyvnili svet čierno-bielych i farebných obrázkov. V publikácii nájdete fotografie zo Severnej i Latinskej Ameriky, Afriky, Japonska, Číny aj z celej Európy.  Autor tejto bohato ilustrovanej publikácie Hans-Michael Koetzle na viac ako 400 stranách odkrýva najlepšie práce uvádzaných fotografov, ktoré často presahujú ilustratívnu funkciu a sú považované  za fotografické umenie. Mnohým z nich preto právom patria popredné miesta vo veľkých múzeách na celom svete. Sú medzi nimi napr. Julius Shulman, Terry Richardson, Cindy Sherman, David LaChapelle, ale aj Manuel Álvarez-Bravo, Andy Warhol, Ansel Adams a ďalší.

Táto knižná vitrína najvplyvnejších majstrov fotografického remesla by sa na pulty našich kníhkupectiev mala dostať už v apríli.

 

Foto: Taschen


 

Zuzi | 22.3.2011, 13:00

Fotogaléria

tashen_foto1tashen_foto2tashen_foto3tashen_foto1tashen_foto2tashen_foto3tashen_foto1tashen_foto2tashen_foto3