Svadby, ktoré letia svetom

Svadobným trendom na rok 2011 kraľujú kreatívne a originálne nápady. Nevestám, ktorým je z filmov blízka jednoduchosť britského vidieka alebo atmosféra 20. rokov minulého storočia, sa určite potešia.
svadba_trendy_svet

V jednoduchosti je krása

Preumelkovaným svadbám dali nateraz štylisti zbohom. Súčasným hitom sú sobáše založené na jednoduchých rustikálnych konceptoch. Výzdobe svadby inšpirovanej anglickým vidiekom dominuje dlhý stôl. Štylisti ho zdôrazňujú kvôli úžasnej funkcii – dokáže dokonale zvýrazniť vidiecku dekoráciu.

 

svadba_trendy_svet5

Minimalistickú výzdobu oživujú poľné kvetiny. Treba si však dávať pozor na servis s občerstvením, ktorý by nemal zatieniť mohutný drevený stôl. Možnosťou je aj spájanie viacerých štvorcových stolov, prikrytých jemnými obrusmi. Vyhnite sa modernému prestieraniu. Obsluhu včas informujte o nutnosti klasických bielych tanierov, prípadne si zadovážte starožitný porcelán s kvetinovým vzorom. Tá z vás, ktorá môže využiť babičkinu výbavu, má navrch.


Návrat do minulosti
Ako vieme, minulosť sa stále vracia. No až súčasné trendy sú prepájaniu moderných prvkov s recesistickými kúskami minulých dekád úplne naklonené. Svadby v užšom kruhu núkajú aj samotným hosťom možnosť predviesť sa v šatách reflektujúcich dobu, na ktorej sa dohodnete. Vintage má veľa podôb. Dovolené je všetko, čím viac originálne, tým lepšie. Dámy odeté do pastelových farieb s klobúčikmi a vejárikmi z 30. rokov sa maximálne osvedčia. Upútať pozornosť musí samozrejme nevesta. Podľa svetových trendov stopercentne ohúri jedine tá, ktorá si vypožičia šaty od starej mamy. Dokonalú retro svadbu dotvoria čiernobiele fotografie, pozvánky či jedálne lístky - všetky ladené v staromódnom tóne.

 

svadba_trendy_svet6

 

Inšpiráciou vám môžu byť práve fotoalbumy starých rodičov. Aktuálna podoba "oldschoolu" vytvára atmosféru nostalgickej romantiky a k tomu všetkému je absolútne trendy!


Svadby pod holým nebom

Väčšina z nás bude o svadbe na piesočnatej pláži pri západe slnka len snívať. No zrealizovať môžeme druhý variant amerických filmov, obrad v záhrade. Exteriér ponúka obrovské možnosti – neopakovateľnú atmosféru, kopu zážitkov, priestor na zábavu, a to všetko na čerstvom vzduchu. Slovenské počasie je však za posledné roky nevyspytateľné. V prípade dažďa by tak nebolo na škodu vyložiť eso z rukáva. Záložný plán B v podobe svadby v interiéri bude len chabou náplasťou, no nenaruší vám úplne najkrajší deň.

 

svadba_trendy_svet2


Detaily

Drobnôstky, ktoré sa dajú len ťažko prehliadnuť, sú dôležitejšie než kedykoľvek predtým. Originálne pozvánky, jedálne lístky, výzdoba sály a rafinovanosť svadobnej torty, to všetko by ste mali dotiahnuť do úplného konca. Detailistky si vystačia samy, no pre ostatné sú na trhu svadobní plánovači, ktorí premenia vašu svadbu snov na realitu. Dotvoria atmosféru a aj svadobčanov oblečú podľa vášho gusta, napríklad do dobových kostýmov z 20. rokov minulého storočia.

 

svadba_trendy_svet4

Vytvor si sama
Koncept DIY (z angličtiny Do It Yourself – vytvor si sama) je definitívne najväčším svadobným hitom roku 2011. Podnetom na jeho vznik boli kreatívni dizajnéri, ktorí zožali veľký úspech. Vytvorili zaujímavé kolekcie svadobného servisu britskému kráľovskému páru. Podľa tohto vzoru sú vyhľadávané najmä taniere s podobizňami snúbencov a ich menami na nápojových fľašiach. Štýlov je neúrekom, treba sa len nechať unášať svetom fantázie. Umelecky nadaní snúbenci si tak vytvoria pozvánky, lístky s menu či etikety na víno vlastnoručne. Iní sa môžu so svojím nápadom zveriť agentúre. Ručíme za to, že výsledky vášho úsilia nezostanú bez povšimnutia!

Čiernobiela – večne IN

Nestarnúce čiernobiele obrázky v nás zanechávajú hlbší dojem umeleckosti. Aj poprední štylisti pomaly vytláčajú farebné do úzadia. No to neznamená, že sa ich máme úplne vzdať. Svadobní fotografi odporúčajú novomanželom vyhotoviť si oba varianty. Napríklad horúcou novinkou sú farebné fotografie z exteriérov pripomínajúcich 70. roky. Šik záhradný aranžmán vyčaríte úplne jednoducho. Popod, cez stromy, a ako to len ide, natiahnete záclony a postavíte pred ne svadobčanov. V zábavnom prostredí sa hostia rýchlejšie odviažu a uvoľnení s radosťou zapózujú. Čo je lepšie, než si prezerať svadobný album dookola a smiať sa o dušu.

 

Foto: internet

Simona  | 1.4.2011, 10:00