Moskovský týždeň módy

Matička Rus podmanila vkus najvplyvnejších módnych guru. V kolekciách jeseň/zima sa tak u vychytených ruských návrhárov objavujú zaujímavé kúsky. Inšpirovali sa motívmi tadičného folklóru, no niektoré modely zaváňajú tiež nedávnou érou socializmu. Čarovné etno – retro kúsky návrhári predstavili na predvádzacích mólach počas moskovského týždňa módy.
moskovsky_tyzden_mody_titulka

Modelky predviedli tvorbu známeho Slava Zaitseva, ktorý mimochodom oblieka manželky ruských politikov už od roku 1970.

 

moskovsky_tyzden_mody_10

 

Okrem neho fotoaparátom neunikli skvostné kreácie od Valentina Yudashkina, Aleny Akhmadulliny či mladého len 24-ročného návrhára Michaila Vilchuka.

 

moskovsky_tyzden_mody_3

 

Viktoria Slezko, riaditeľka vychyteného módneho domu Fashion Code v Moskve, agentúre Reuters prezradila, že v poslednom čase sa ruský dizajn viac približuje duchu nacionalizmu. Z čoho vychádzajú aj aktuálne výtvory módnych návrhárov.

 

moskovsky_tyzden_mody_7


Potenciál ruskej módy reflektujú vesty a cylindre a la Puškin, vyšívané kvetinové sačká revolučného vidieka či moderné šaty kovových odtieňov.

 

moskovsky_tyzden_mody_4

 

Ruský šik dosiahnete, keď si na seba oblečiete plášť pripomínajúci odev cárskych kavaleristov so šálom jasnej farby. Neodmysliteľným prvkom je kožušina, ktorá nechýba ani v trendoch na rok 2011. Mrázikovsky dlhé kabáty až po členky z ovčej vlny, ktoré pochádzajú zo severného Kaukazu, budú opäť hrejivo IN.

 

Foto: Internet

Simona  | 23.4.2011, 10:00

Fotogaléria

moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6moskovsky_tyzden_mody_9moskovsky_tyzden_mody_11moskovsky_tyzden_mody_1moskovsky_tyzden_mody_8moskovsky_tyzden_mody_5moskovsky_tyzden_mody_6