Šperky Elizabeth Taylor poputujú do aukcie

Krásna Elizabeth Taylor bola známa pre svoje mnohopočetné manželstvá a unikátne šperky, ktoré počas rokov zozbierala do obsiahlej kolekcie. Mesiac po jej smrti šperky poputovali do aukčnej siene Christie´s, kde sa o ne môže „pobiť“ široká verejnosť. Záujemcovia si však musia siahnuť poriadne hlboko do vrecka, šperky legendárnej herečky majú hodnotu viac než 150 miliónov dolárov.
liz_taylor

Elizabeth Taylor bola počas života vášnivou zberateľkou šperkov. Mnoho z nich jej darovali jej manželia, Richard Burton jej napríklad kúpil tridsaťtrikarátový Kruppov diamant. Všetkých svojich manželov herečka dokonca povzbudzovala, aby sa snažili šperky svojich predchodcov tromfnúť a mnohí z nich tak aj s radosťou robili. Medzi jej obľúbené kúsky patrili perly a rubíny. Podľa priateľov mala Elizabeth vo svojom dome venované šperkom celé miestnosti a presne vedela, kde sa čo nachádza.
V roku 2002 usporiadala herečka v spolupráci s už spomínanou aukčnou sieňou výstavu časti svojich šperkov, výťažok z ktorej putoval do nadácie pre boj proti AIDS. To isté sa predpokladá aj teraz, avšak na predaj by mali byť všetky klenoty z jej  zbierky.  


 

Foto: internet

Nina F. | 17.4.2011, 09:00