Originálne pozvánky na svadbu v prírode

Povedať si svoje „Áno“ niekde na rozkvitnutej lúke je snom nejednej romantickej duše. Ak aj vy plánujete svadbu v podobnej atmosfére, možno vás očaria nežné pozvánky ozdobené lúčnymi sušenými kvetmi. Dajú pozvaným hosťom originálnym spôsobom najavo, čo ich čaká.
oznameniastudies_clanok_zuzi

Nežný dotyk prírody, jednoduchosť, čistá krása, originalita, dôraz na detail.  A nielen to. Vaši hostia pocítia, ako si ich vážite. Už na prvý pohľad je jasné, že v tomto prípade nejde o žiadnu sériovú výrobu. Každá pozvánka môže niesť osobitný odkaz tomu, kto ju dostane...či už obľúbenou kvetinou, výberom farby alebo nejakým zaujímavým post scriptom.

 

pozvanky_na_svadbu_v_prirod

 

Vlastnoručné nazbieranie, usušenie a vylisovanie lúčnych kvetín zaberie nejaký čas, ale ak to spojíte s prechádzkami a spoločným objavovaním prírodných krás s vašim nastávajúcim, určite si aj túto fázu svadobných príprav budete užívať plnými dúškami. Vrátite sa tak do školských čias, kedy sme rastliny do herbárov zbierali povinne :). A ak nie ste práve tvorivý typ, spoľahnite sa na tých, ktorých takáto práca napĺňa. Napríklad Ewelina Suchanek, ktorá je autorkou všetkých pozvánok na týchto fotografiách, vám určite pomôže premeniť vaše floristické predstavy na takúto nádheru:

 

pozvanky

 

A aby bolo všetko naozaj tip-top, do rovnakého šatu odejte aj menovky na stôl. Štvorlístky, sedmokrásky, margaréty, zvončeky a iné voňavé drobnosti budú aj takýmto spôsobom dotvárať svadobnú výzdobu. Navodíte tým romantickú atmosféru ako z čias našich starých mám, kedy muži svojim vyvoleným nenosili ruže z kvetinárstva, ale vlastnoručne nazbierané a svojským spôsobom naaranžované kytice konvaliniek či nezábudiek. A možno sa tak vrátite aj do čias, kedy ste si ako malé dievčatko plietli venčeky z púpavy a o svojom princovi ešte len snívali. A teraz je tu, sedí po vašom boku a na kúsku papiera, ktorý je ozdobený podobnou kvetinou, svietia nápisy: ženích a nevesta. Spomienky, emócie, asociácie. To všetko budete vo váš veľký deň pociťovať intenzívnejšie ako inokedy. Aj vďaka takýmto detailom.

 

pozvanky_kvety

 

Hm...a tá vôňa. Kto by odolal, však? Tak sa potom nečudujte, keď spoza svadobnej tabule zazriete, ako si hostia nenápadne k menovkám možno aj privoniavajú :). Koniec koncov, prečo nie? Veď práve prostredníctvom vôní si dokážeme aj po rokoch pripomenúť tie  najkrajšie životné okamihy. Takúto svadbu si aj vďaka rozprávkovým pozvánkam a menovkám budú vaši najbližší pripomínať po každej letnej búrke, kedy nanovo rozvonia kvitnúca lúka.

 

Foto: Ewelina Suchanek

 

Zuzi  | 22.5.2011, 09:00