Kate predviedla úchvatnú róbu

Kate si na svoj nezabudnuteľný deň zvolila svadobné šaty od Alexandra McQueena. Návrhárku Sarah Burton jej odporučila priamo šéfredaktorka anglickej edície Vogue Alexandra Sulman. Katein výber zožal u odbornej módnej verejnosti obrovský úspech. Ako sa jej róba páčila vám?

saty_kate_2

Hoci laická verejnosť možno očakávala od svadobnej toalety Williamovej nevesty viac, módni fajnšmekri uznanlivo pokyvkávajú hlavou. „Svadobné šaty odzrkadľovali presne to, čo mali,“ hovorí módny návrhár Róbert Bartolen, ktorý sa vo veľkej miere venuje práve tvorbe svadobných šiat. „Anglická couture spojená s francúzskou a úžasné prepojenie historických módnych prvkov so súčasnými trendmi. Sarah Burton zvolila nádhernú jednoduchú tiaru, ktorá sa u kráľovskej rodiny dedí z pokolenia na pokolenie. Oceňujem tiež hodvábny závoj, pôsobí oveľa lepšie ako tylový. Riasená sukňa stelesňovala celú anglickú couture - presne takú nosila kráľovná Alžbeta I. Tento typ sukne sa nosil len na kráľovskom dvore.“

 

kate_saty

 

Cate Blanchet ako Alžbeta I. z filmu Golden Age.

 

Ako nám Róbert bezprostredne po obrade prezradil, teší ho, že šaty neboli prvoplánové, ale s nespočetným množstvom detailov dotiahnutých do skutočnej dokonalosti. „Kate napriek svojim ostrým črtám pôsobila veľmi jemne. Vôbec ma neprekvapilo, že zvolila rozpustené vlasy - dodali jej nežnosť a noblesu. A teraz už všetci vieme, prečo tak náhle schudla – osí driek bol pre tento model šiat nevyhnutný.“ 
   
saty_kate

 

Perličky:

  • Vlečka na svadobných šatách Kae Middleton merala 2,7 metra. Oproti svadobným šatám Lady Di bola kratšia o viac ako päť metrov.

 

  • Výšivky na šatách aj na topánkach sú z dielne Alexandra McQueen. Pripravili ich učni v britskej kráľovskej škole.

 

  • Diamantové náušnice darovali Kate rodičia. Znázorňujú nový erb Middletonovcov, ktorý si kvôli tradícii museli nechať ešte pred svadbou vytvoriť. Erb aj náušnice zdobia dubové listy a žalude.

 

  • Tiaru, ktorú požičala kráľovná Alžbeta II. Kate, dostala ako darček k svojím 18. narodeninám od grófa z Yorku, ktorý bol neskôr menovaný kráľom Jurajom VI. Korunku vytvorilo klenotníctvo Cartier.

 

 

Foto: internet

Kristína | 29.4.2011, 18:00