TOP 15 klobúčikov kráľovskej svadby podľa Andrey Paldan

Kráľovská svadba storočia bola zároveň dlhoočakávanou prehliadkou tých najúžasnejších klobúčikov, aké si len vieme predstaviť. S módnou návrhárkou Andreou Paldan, ktorá sa vo svojej tvorbe špecializuje aj na klobúčiky, sme pre vás vybrali tých 15 TOP.
princezna_eugenia_beatrice
Tie najzaujímavejšie pochádzali z dielne svetoznámeho anglického klobučníka Philipa Treacyho. Okrem neuveriteľných tvarov a farieb sú samozrejme závratné aj ich ceny, keďže ide o haute couture - vrchol klobúčníckeho umenia.

 

1. Beatrice, princezná z Yorku

Beatrice

 

Absolútne najúžasnejší klobúčik kráľovskej svadby od Philipa Treacyho dokonale dopĺňal kabátik so slučkami z najnovšej kolekcie Valentino. Štylizovaná mašľa je skutočne majstrovským kúskom.

 

2., 3., 4. Lady Amelia, Lady Eliza a Lady Kitty – neterky princeznej Diany

klobucik_1

 

Očarujúce trio! Každý jeden z týchto klobúčikov je nádherný. Či už je to do priestoru tvarovaná jemná čipka (Amelia), abstraktná mašľa (Eliza) alebo hodvábne ruže so špirálami (Kitty), to všetko robí dámy ešte krajšími.

 

5. Sophie, grófka z Windsoru

klobucik_14

 

Zaujímavý klobúčik s ružami a perím v jemných odtieňoch tvarovo prechádza do čelenky. Všimnite si, že k nenútenej elegancii stačia jemné náušnice a vlasy upravené do ležérneho drdola.

 

6. Victoria Beckham

Victoria Beckham profil

 

Ďalší kúsok z dielne Philipa Treacyho, pri ktorom zrejme rozmýšľate na tým, ako jej na tej hlave vlastne drží. Jednoduchý elegantný tvar v saténovej úprave zdobí dvojitá špirála a šperk vykladaný kameňmi. Victoria zvolila vlasy sčesané do hladkého copu, aby ešte viac vyniklo nasadenie klobúčika.

 

7. Carole Middleton – mama nevesty Kate Middleton

Klobucik 18 matka Kate Carole Middleton

 

Krásna elegantná dáma. Klobúk jednoduchého tvaru je dozdobený rovnakým materiálom, z ktorého sú koktejlky a sako, čo spolu vytvára harmonický komplet. Pastelové farby vždy pôsobia omladzujúcu a sviežo.

 

8. Lady Frederick Windsor

Klobucik 13 lady Frederick Windsor

 

V jednoduchosti je krása. A v asymetrii tiež. Harmonickej kompozícii tvorenej z mierne zvlnenej plochy a tenkých oblúkovitých línií nič viac nechýba.

 

9. Vojvodkyňa z Kentu - manželka Princa Edwarda

Klobucik 23 Royal wedding

 

Táto dáma je dôkazom toho, že šarmantná a elegantná môže byť žena v každom veku. Lodička od Philipa Treacyho s kvetmi, lístkami, slučkami a perím ju priam rozžiaruje.

 

10. Miriam González Durántez – manželka zástupcu ministerského predsedu Nicka Clegga

Klobucik 20 Miriam Gonzalez Durantez

 

Expresívne vygradované lupene kvetov na klobúčiku v tvare turbana rafinovane ladia s rúžom dámy. Osobne by som zvolila kabelku v sýtom oranžovo-červenom odtieni alebo čisto bielu bez kosoštvorcového vzoru, ktorý sa mierne bije s bodkovaným tylom na šatách.

 

11. španielska princezná Letizia

Klobucik 5 spanielska princezna Letizia

 

Jemnosť sama o sebe. Vytvára ju nielen ružová farba a výšivka na mušelínových šatách, ale hlavne vzdušná sieťka a perie trepotajúce sa v pohybe.

12. grécka princezná Marie – Chantal

Klobucik 8 grecka princezna Marie-Chantal

 

Výrazná vertikálna línia s veľkými ružami pôsobí doslova majestátne. Klobúčik necháva vyniknúť štruktúrovane zdobenému kabátiku v rovnakej farbe.

 

13. Sally Bercow – manželka hovorcu Dolnej snemovne Johnyho Bercowa

Klobucik 21 Sally Bercow

 

Podklad z bodkovaného peria perličky dopĺňa kvet z peria a dve zatočené línie. Ako vidíte na vyniknutie klobúčika nie sú vždy nutné dlhé vlasy vyčesané do drdola. Ani veľké bohaté vlny. Rovnako očarujúco vyzerajú aj na polodlhých či dokonca krátkych vlasoch.

14. Zara Phillips – dcéra princeznej Anne

Klobucik 25 Zara Phillips dcera princeznej Anne

 

Tento minimalistický klobúk pôsobí takmer ako abstraktná socha. Je kompletne vytvorený z tvrdených prírodných vlákien a nepotrebuje žiadne frivolné zdobenie ani perie. Spolu so šatami upnutými ku krku vytvára dojem silnej ženy s radikálnymi názormi.

 

15. Eugenie, princezná z Yorku

Eugenie

 

Dynamický tvar lodičky v nezvyčajnej kobaltovomodrej farbe dopĺňa kvet, šperk v tvare veľkej vážky a ohňostroj z peria, opät od Philipa Treacyho.
Názorná ukážka toho ako klobúčik môže neuveriteľným spôsobom pozdvihnúť celkový dojem. Šaty od Vivien Westwood totiž patrili k tým menej podareným.

 

Foto: internet


 

Kristína  | 2.5.2011, 16:00