Ženská zbraň - starostlivosť o zovňajšok

Žijeme v 21. storočí a väčšina žien považuje svoj vzhľad za veľmi dôležitú súčasť svojho JA. Sledujú módne trendy, snažia sa vyzerať čo najlepšie a investujú do seba nemálo peňazí. Ich starostlivosť niekedy zachádza do krajností a zabúdajú na prirodzenosť. Preto sme sa pozreli na zúbok skrášľovacím procedúram, pri ktorých by ste sa nemali báť, že stratíte svoju osobnosť. Tieto „služby krásy“ sú dostupné všade a nie sú finančne náročné. Veľmi často, niekedy aj po prvýkrát v živote, ich využívajú budúce nevesty, ktoré chcú na svojej svadbe vyraziť dych všetkým prítomným, ale najmä svojmu nastávajúcemu.
kozmetika_nevesta

Zjavne najčastejšia otázka je, akú farbu by mala mať naša pokožka v bielych šatách. Odpovede na ňu sa rozchádzajú, pretože niektoré ženy preferujú kontrast svetlých šiat a nádherne opáleného tela. Iné zasa tvrdia, že stačí zlatistý nádych a netreba to preháňať. No a menšie percento nežného pohlavia je za nežnú prirodzenú bledosť, ktorá je síce v menšine, ale dá sa prirovnať ku kráľovským príkladom. V minulosti totiž bola základným znamením žien z kráľovského dvora alebo šľachty bledá pokožka. Signalizovala zdravie a jemnosť. Dokonca aj Scarlett v legendárnom príbehu Odviate vetrom si musela dávať pozor pred slnkom na svoje nahé ramená a malý noštek, aby ho neposiali pehy, inak by sa bola dostala do rečí.

Dnes sa už pre odtieň pokožky nikto do rečí nedostane, preto je len na samotnej žene, pre aký tón sa rozhodne. Ak veľmi túži po opálenej pleti, aj keď je u nás práve zima, najlepším riešením je využiť služby solárií. Odborníci varujú, že soláriá sú nebezpečné, no ak budete dodržiavať isté pravidlá, párkrát do roka vám nezaškodia. Najdôležitejšou radou pre začiatočníčky je začínať s opaľovaním postupne. Možno po prvých návštevách neuvidíte žiadny výsledok, no treba byť trpezlivými.

 

sexi

 

Minúty v soláriu sa zvyšujú postupne, pretože vaše telo si musí zvyknúť na zmeny. Nesmiete pritom zabúdať na ochranu, ktorá je rovnako dôležitá ako pri opaľovaní sa na skutočnom slnku.

 

melonove_opalovacie_mlieko_1.JPG

Ako príklad sme vybrali solárnu kozmetiku Oranjito. Je založená na prírodnej báze, obsahuje prírodné extrakty a je nositeľkou ocenení za najlepšie kozmetické prípravky. Používa ju stále viac a viac spokojných zákazníkov a jej ceny sú viac než priaznivé. Na výber máte veľké množstvo príchutí, ako sú karamel, melón, biely čaj, mlieko s medom alebo kokos s citrusom.
Dôležitá nie je len starostlivosť o pokožku. Ak chcete naozaj oslniť, nesmiete zabúdať na krásny úsmev. Nie každá z nás má to šťastie prirodzene bielych zubov. Môžete si ich čistiť tri razy denne, používať rôzne prípravky a aj tak nedocielite ten správny efekt. Úsmev s bielymi zúbkami sa dá prirovnať k nádhernému šperku a vie ženu ozdobiť. Dôkazom toho je opäť pohľad do minulosti, keď sa bližšie pozrieme na staroveké Egypťanky. Okrem mnohých iných objavov vo svete kozmetiky nebáli sa experimentovať aj s účinkami sódy a popola na svoje zuby. Odborníci v súčasnosti používajú dva spôsoby bielenia, a to mechanické zosvetlenie pomocou abrazívnych zubných pást a pieskovanie (prášok tryskajúci v prúde vzduchu). V prípade, že sa nechcete zveriť do rúk odborníkov, zuby si môžete vybieliť aj doma a odporúča to aj Americká asociácia zubárov. Stačí si zakúpiť pásiky - napríklad overeným a najlacnejším výrobcom je značka Crest.

 

bieliace_pasiky_1.JPGPokiaľ si chcete uchrániť bielu farbu svojho chrupu, mali by ste sa vzdať rôznych jedál a nápojov, ktoré zvyknú ničiť sklovinu. Preto by bolo namieste vynechať zo svojho jedálnička kávu, čaj, víno alebo cigarety. Tieto rady sa určite minú účinku, keďže káva alebo čaj sú každodennou súčasťou každého z nás.
Pri dôkladnejšom preskúmaní bielenia zubov prídeme na to, že aj táto procedúra má svoje negatíva. Všetci vieme, že chemické zásahy nielen na naše zuby, ale aj na iné časti tela sú veľmi agresívne. Preto by sme si mali vždy dopredu rozmyslieť, aký spôsob si zvolíme. Po bielení zubov môžu nastať aj prípadné komplikácie, ako je vypadnutie bielych plomb, nerovnomerné vybielenie alebo zvýšená citlivosť. Ako aj pri opaľovaní v soláriu tu platí pravidlo, že raz za čas nám to neuškodí.
O skrášľujúcich kozmetických postupoch by sa dalo hovoriť donekonečna. Stačí ešte spomenúť depiláciu, masáže, gélové nechty, manikúru, pedikúru... Každý z nich má svoje miesto v zozname (nielen) svadobného dňa. Postupne vám budeme prinášať užitočné rady a postrehy na každú z týchto tém, aby ste sa mohli rozhodnúť, čo je pre vás podstatné a bez čoho by ste sa obišli.


Foto: Internet

Silvia  | 21.5.2011, 09:00