Colette Peters - Nekorunovaná kráľovná sladkostí

Colette Petersová je úspešnou americkou cukrárkou, ktorej sladké umenie doslova vyráža dych. Vlastní cukráreň Colette´s Cakes, doteraz napísala päť kuchárskych kníh a zúčastnila sa aj obľúbenej tortovej súťaže Ultimate Cake Off. Jej torty uchvátili Yoko Ono, Whoopi Goldberg, Al Pacina, Stinga, rockerov z Rolling Stones či dokonca gréckeho princa Pavlosa a britskú princeznú Anne.
Collete Peters
colette_peters_titula

Colette Petersová k cukrárčine privoňala už ako osemročná, keď začala ako všetky dievčatá pomáhať mamke v kuchyni. Okrem sladkostí sa zaľúbila do umenia, študovala maliarstvo a z neho dosiahla aj magisterský titul na univerzite v New Yorku. Po štúdiách sa jej však do cesty predsa len postavili sladké prekážky, a tak osem rokov pobudla u Tiffanyho ako „koláčová návrhárka“. Z tejto práce si recepty už neodkladala len pre seba do zásuvky, ale podelila sa s nimi so všetkými, ktorí majú k sladkostiam blízko. Jej prvá cukrárska kniha Umenie zdobenia tort uzrela svetlo sveta už v roku 1991. Ako pribúdali nové torty, tak vydávala aj ďalšie publikácie: Vianoce podľa Colette, Colettine svadobné torty a Colettine narodeniny. Zatiaľ ostatnou je kniha z roku 2004 Torty podľa vašich snov.

 

collete_peters_2

 

Úspech si vydrela jednoznačne u Tiffanyho, odkiaľ odchádzala s kopou skúseností, no i plná očakávaní, čo ju stretne na sólovej dráhe. Svoje renomé obhájila na množstve súťaží, a tak sa o jej služby rozmohol neuveriteľný dopyt. Jej vychytená cukráreň Colette´s Cakes (Colettine torty) ponúka širokej verejnosti výrobu tort na želanie. Torty od výmyslu sveta, od niekoľko poschodových bláznivých narodeninových až po rozprávkovo romantické svadobné si u Colette neobjednali len obyčajní smrteľníci. Väčšiu pozornosť si však vydobyli celebrity a iní dôležití ľudia.

Pre náš portál nevesta.sk Colette priznala, že jej najväčšou výzvou v kariére bola svadobná torta pre princa Pavlosa z Grécka, ktorej sa však zhostila bravúrne. Po Peloponéze sa jej kráľovské kruhy ešte rozšírili, keďže tortu upiekla aj pre princeznú Anne, dcéru kráľovnej Alžbety II.. V neposlednom rade z vysokých politických kruhov si jej tortu objednala aj súčasná ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová.

 

collete_peters_1

 

Foto: Internet


Publikované 23. 6. 2011

Simona  | 8.9.2013, 07:00