Monique Lhuillier – ženské, elegantné a romantické šaty

Ako to už v rozprávkových príbehoch známych podnikateľov býva, ich impérium sa väčšinou zrodí z osobnej potreby nahradiť nedostatky na trhu. Inak to nie je ani v prípade populárnej americkej návhrárky svadobných šiat Monique Lhuillier.
moniquelhuillier_2

Dcéra francúzskeho podnikateľa a španielsko-filipínskej matky, bývalej modelky, pred svojou svadbou v roku 1995 zhrozená zistila, že si nemá čo obliecť. Vtedajší trh so svadobnou módou jej ani omylom nevyhovoval. Jej privilegovaná výchova a vytríbený módny vkus, ktoré sa dlhé roky rozvíjali pod vplyvom elegantnej matky a jej priateľov zo sveta módy, si žiadali niečo viac. Niečo omnoho prepracovanejšie, elegantnejšie a dychberúcejšie ako to, čo súčasné obchody so svadobnou módou ponúkali. V tomto období začala s podnikaním aj iná známa návrhárka svadobných šiat, Vera Wang, takže na nedostatku kvalitných šiat pred oltár asi niečo bude.

 

moniquelhuillier_3


Moja matka bola vždy upravená a dobre oblečená a odmalička som chcela byť ako ona. Symbolizuje pre mňa esenciu krásy a navždy ovplyvnila môj vkus. Počas štúdia na módnej škole som rada navrhovala svadobné šaty, ale nijako špeciálne som sa nimi nezaoberala – bolo to však niečo, čo som robila s vášňou. Dnes, takmer pätnásť rokov po mojej prvej kolekcii môžem povedať, že moja vášeň stále nevyprchala,“ spomína úspešná módna návrhárka.
Krásna tmavovláska ani chvíľu neváhala a využila svoje podnikateľské gény po otcovi a skombinovala ich so vzdelaním na prestížnej módnej škole Fashion Institute of Design & Merchandising. Monique mala vždy slabosť pre svadobné šaty, no svoje skúsenosti z módnej školy dovtedy uplatňovala na viac praktickejšom oblečení. V roku 1996 predstavila Monique Lhuillier svetu svoju prvú svadobnú kolekciu a tá sa stala hitom. Páčila sa nielen módnym kritikom a redaktorom módnych časopisov, ale aj nevestám na celom svete. Odvtedy je meno Monique Lhuiilier synonymom pre ženské, elegantné a romantické šaty.

 

moniquelhuillier_1

 

Šaty z dielne Monique Lhuillier sú vždy veľmi moderné a štýlové, no pri tom zostávajú verné romantickej elegancii. Viac ako módnym výstrelkom sa návrhárka venuje nadčasovým siluetám s prepracovanými detailami podľa najnovšej módy. Väčšina z nich je bez rukávov a môžem spoľahlivo potvrdiť, že šaty so siluetou pripomínajúcou písmeno A s dramatickou sukňou je to, čo robí Monique Lhuillier samú sebou.
Módna návrhárka je obľúbená aj medzi celebritami. Medzi jej slávne klientky, ktoré si jej šaty obliekli na svadbu, patria napríklad Reese Witherspoon, Britney Spears alebo Pink. Britney Spears si navyše od Monique nechala ušiť dvoje svadobné šaty (na tú istú svadbu), päť šiat pre družičky a tiež aj róby pre svoju mamu a svokru. Aj po rokoch v módnej brandži však Monique sníva o dvoch hviezdach, ktoré by do svojich šiat rada obliekla: „Gwyneth Paltrow a Marion Cotillard. Obe majú vynikajúci zmysel pre módu a boli by nádherné v šatách, ktoré by som pre ne navrhla."

 

 

Foto: internet

Nina Frisby | 8.6.2011, 06:00