Karáty a karotky: Zeleninka na nezaplatenie

Tých pár dní, čo vystrája svetom strašná baktéria, mám ako na potvoru obrovskú chuť na zeleninu. A keďže sa stále nevie, kde je doma, a každým dňom sa "sťahuje" z uhorky na fazuľu a potom klíčky a ešte neviem kade-tade, manžel pre istotu nekupuje vôbec žiadnu zeleninu. Ja som však predvčerom neodolala a kúpila som reďkovku. Keby mám viac odvahy, podelila by som sa s vami o moje kreatívne výstupy s touto zeleninou. No keď som naďabila na túto úchvatnú zeleninkovú kolekciu od Hemmerla a jeho poňatie reďkovky, uznávam, že sa ešte mám čo učiť.
zelenina

Ale idem dobrým smerom - moja reďkovka slúžila ako náprstok a jeho je brošňa. Moja bola na jednorazové použitie, Hemmerlove riešenie je dedičné. Aj keď z jeho reďkovky by sa človek teda vôbec nenajedol, práve naopak zuby by si vylámal... No na druhej strane, hovorí sa, že jeme hlavne zrakom. Tak teda, dnes budem grant, pozývam vás na 12-chodové degustačné menu! Dobrú chuť!

 

Menu začneme chutnou zafírovou karotkou.

 

zelenina_4

 

Potom odporúčam medenú tekvicovú polievočku s granátmi.

 

zelenina_11

 

Následne jemný diamantový karfiol na masle s mladým hráškom.

 

zelenina_1

 

........

 

zelenina_9

 

Milujem baklažán. Pre jeho farbu a, samozrejme, chuť. Hm, taká studená pomazánka na čerstvom domácom chlebíku. Dáme si ju ako predjedlo pred kučeravým špenátom či mangoldom. 

 

zelenina_2

 

..........

 

zelenina_3

 

..........

 

zelenina_5

 

Červená paprika so syrom - dobrá "kombinatorika". Náš obľúbený rodinný citát spred 40 rokov, ktorého autorkou je manželka (Japonka) babkinho bratranca.

 

zelenina_6

 

Zafírové artičoky rozplývajúce sa na jazyku spolu s diamantovou cibuľkou...

 

zelenina_7

 

..........

 

zelenina_8

 

A ako bodka na záver sladká zlatá diamantová kukurička :)

 

zelenina_10

 

Hemmerle patrí k najslávnejším svetovým šperkárskym značkám. Jeho najnovšia kolekcia je vyjadrením vášne v dizajnovaní šperkov s rešpektovaním prírodnych pokladov našej matky Zeme.

 

PS: Výhodou tejto zeleninky je, že sa ňou nedá nakaziť. Aj keď, tu je nevyhnutné podľahnúť šialenstvu predtým, ako sa rozhodnete kúpiť si niektorý kúsok. Veď, ktorý zdravý človek by vyhodil za jednu malú reďkvičku niekoľko tisíc eur... :) 

 

Foto: hemmerle.com

Chriss | 10.6.2011, 10:00