Ale idem dobrým smerom - moja reďkovka slúžila ako náprstok a jeho je brošňa. Moja bola na jednorazové použitie, Hemmerlove riešenie je dedičné. Aj keď z jeho reďkovky by sa človek teda vôbec nenajedol, práve naopak zuby by si vylámal... No na druhej strane, hovorí sa, že jeme hlavne zrakom. Tak teda, dnes budem grant, pozývam vás na 12-chodové degustačné menu! Dobrú chuť!
Menu začneme chutnou zafírovou karotkou.
Potom odporúčam medenú tekvicovú polievočku s granátmi.
Následne jemný diamantový karfiol na masle s mladým hráškom.
........
Milujem baklažán. Pre jeho farbu a, samozrejme, chuť. Hm, taká studená pomazánka na čerstvom domácom chlebíku. Dáme si ju ako predjedlo pred kučeravým špenátom či mangoldom.
..........
..........
Červená paprika so syrom - dobrá "kombinatorika". Náš obľúbený rodinný citát spred 40 rokov, ktorého autorkou je manželka (Japonka) babkinho bratranca.
Zafírové artičoky rozplývajúce sa na jazyku spolu s diamantovou cibuľkou...
..........
A ako bodka na záver sladká zlatá diamantová kukurička :)
Hemmerle patrí k najslávnejším svetovým šperkárskym značkám. Jeho najnovšia kolekcia je vyjadrením vášne v dizajnovaní šperkov s rešpektovaním prírodnych pokladov našej matky Zeme.
PS: Výhodou tejto zeleninky je, že sa ňou nedá nakaziť. Aj keď, tu je nevyhnutné podľahnúť šialenstvu predtým, ako sa rozhodnete kúpiť si niektorý kúsok. Veď, ktorý zdravý človek by vyhodil za jednu malú reďkvičku niekoľko tisíc eur... :)
Foto: hemmerle.com