Znovuobjavte reč kvetov

Svadobná kytica je akoby predĺžením svadobných šiat. Nevesta ju nesie v ruke na ceste k oltáru, kytica ju zdobí na všetkých fotkách a napokon vysokým oblúkom zakotví v rukách šťastnej družičky. Výber tej správnej kytice, ktorá reprezentuje vaše obľúbené kvety, farby a symboly je preto rovnako dôležitý ako výber svadobných šiat. Čo sa teda chystá vo svete kvetov na rok 2012?
kytice_1

Na popularite si pomaly získavajú výrazné farby na pozadí neutrálnych, teda jednoduchá svetlá kytica obzvláštnená kvetmi fialovej, oranžovej alebo výraznej ružovej farby. Ak túžite po výraznej, no predsa elegantnej kytici, vyberte si silnoružové hortenzie, jasnoružové pivonky, oranžové iskerníky či fialovú levanduľu a voňavú mätu. Takto mala vyzerať aj kytica Crystal Harris, playmate však svadbu krátko pred zrušila.

 

kytice_4

 

Stále viac silnejúcim trendom je retro kytica s kaskádovitými kvetmi. Predstavte si anglickú záhradu zo začiatku dvadsiateho storočia a potom si ju predstavujte koncentrovanú vo vašich dlaniach. Záplava jednoduchých lúčnych kvetov, okrasných listov, byliniek, papradí a zatočených stoniek má krásny vintage nádych a je nádherne romantická. Inšpirujte sa napríklad kvetmi Kate Moss, ktorá sama z každého póru vyžaruje šarm anglickej ruže. Jej kytica nebola inakšia.

 

kytice_6

 

Populárnymi farbami kvetov v kyticiach, ale aj pri všeobecnom farebnom ladení svadby budú v roku 2012 zafírová modrá, fialová, žltá, zlatá, kráľovská modrá, purpurová a šedá. Môžete skombinovať len jednu či dve, ale aj viaceré farby pre elegantné a netradičné kombinácie kvetov a šperkov. Čo sa týka spôsobu viazania, doterajší prísny spôsob, keď sú kvety pevne zviazané, sa pomaly mení na neformálnejší aranžmán voľnejšej kytice, ktorá nemusí byť symetrická ani nezničiteľná.

 

kytice_2

 

Dobra správa pre všetky nevesty, ktoré by chceli aj svoje kytice ozdobiť šperkami – ani neviete, ako trendy ste s týmto nápadom! Do kytice vám šikovná kvetinárka zakomponuje kúsky látky napríklad zo svadobných šiat vašej mamy (ak chcete mať v duchu amerického príslovia niečo nové, niečo stare, niečo modré a niečo požičané), ale tiež do kvetín môžete vložiť pávie perá, brošne, perly alebo ozdobiť jednotlivé lupienky kvetov trblietavým práškom.

 

kytice_5

 

Do kytice sa však dajú zakomponovať aj dekorácie ladiace so zvyškom svadby, teda pri svadbe na pláži nemusíte mať kvety prepletané morskými riasami, ale stačí do nich vložiť pár mušlí, hviezdicu alebo pierka či šišky.

 

kytice_3

 

Napokon, najpopulárnejšími kvetmi sú a aj v budúcom roku budú ruže, ľalie, pivonky a tulipány. Jednou z najvýraznejších zmien vo svete kvetov, vďaka svadbe princa Williama a Kate Middleton, je však návrat k reči kvetín. Každý kvet má totiž svoj význam a táto “tajná reč” je známa už od čias kráľovnej Viktórie. Kate si do svojej kytice zvolila napríklad ružu, narcis, trojlístok a bodliak, ako národné symboly Anglicka, Walesu, Írska a Škótska, ľaliu (vernosť), biely jazmín (prívetivosť), a dokopy jej úmysly v manželstve prezrádzalo až sedemnásť druhov kvetín.

 

Čo povie tá vaša kytica?

 

Foto: internet

 

Nina  | 13.7.2011, 09:00