Western svadba

Romantická svadba vo westernovom štýle je čoraz populárnejšia nielen v Spojených štátoch amerických, ale aj v Európe. Mnohé ranče a farmy ponúkajú usporiadanie svadby vo veľkom štýle pod holým nebom, na ktorej nechýbaju kone, dobrá nálada a rezká hudba. Túžite po westernovej či country svadbe aj vy? Tu je niekoľko tipov, ako na drsnú romantiku v kovbojskom štýle.
country_svadba_2

V prvom rade potrebujete to správne miesto. Miesto, kde sa môžete uvoľniť, usadiť svojich milovaných okolo seba a pokojne si k svadobným šatám obuť kovbojské topánky a na hlavu nasadiť kovbojský klobúk. Ak túžite aj po skutočných koňoch, na Slovensku funguje niekoľko veľmi pekných rančov, ktoré si môžete prenajať. Ranč u Bobiho či ranč u Edyho vám splnia všetky kovbojské sny a pripravia nezabudnuteľný deň. Ak však chcete niečo viac rustikálne, skúste sa pozrieť do niektorého skanzenu. Mať svadbu v skutočnom historickom kostolíku a hostinu vo veľkej stajni je skutočne netradičné, no presne v štýle country.

 

country_svadba_5


Aby sa hostia pripravili, do westernového štýlu môžete ladiť aj svoje pozvánky. Nemusí to byť práve plagát s vašou fotkou a nápisom „wanted dead or alive“, ale vtipný obrázok nevesty chytajúcej ženícha do lasa zaručene všetkých pozvaných pobaví a dobre naladí. Elegantnejšia verzia westernovej pozvánky bude potom ladená do prírodných tónov, môžete ju doplniť prírodnými materiálmi ako povrázkom na zaviazanie či kvetinou a použite font pripomínajúci kovbojské písmo.

 

country_svadba_6


Prírodné materiály si určite nájdu cestu aj k svadobnému stolu. Kytice z poľných kvetín môžu pokojne oddychovať v staršom plechovom vedierku (čím viac obité, tým lepšie), na stole sa môže stredom tiahnuť laso obklopené sviečkami a kamienkami a menu alebo obrúsky sa budú krásne vynímať zaviazané prírodným povrázkom z rostrapatenými koncami. Nezabudnite na westernové doplnky ako podkovy, kolesá z  vozov, kvety žiarivých farieb, kovbojské čižmy a klobúky...

 

country_svadba_3


Správna country svadba sa nezaobíde bez otvoreného ohňa. Svojim hosťom môžete naservírovať pečené prasiatko so zemiakmi alebo dobre prepečený stejk. V Amerike sa tiež podávajú rozličné cestovinové a  zemiakové šaláty, grilovaná kukurica, hotdogové jednohubky a zemiaky na všetky spôsoby.

 

country_svadba_1


Zlatým klincom programu westernovej svadby však bude skrotenie zlého býka. Nie, teraz nehovoríme o  neposlušnom ženíchovi, ale o skutočnom divokom býkovi, ktorý sa dá prenajať a poslúži tak ako nezabudnuteľné zakončenie svadobnej zábavy. Keď budú všetci hostia príjemne unavení z energického poskakovania do rytmu country hudby, ukážte im prekvapenie – mechanického býka, ktorého si budú môcť vyskúšať skrotiť na vlastnej koži! Viacero spoločností na Slovensku ponúka prenájom tejto „beštie“, ktorá sľubuje hodiny zábavy pre mladých i  starých. Necháte sa inšpirovať?

 

Foto: oncewed.com, inspiringpretty.com, stylemepretty.com, weddingobsession.com

 

Nina Frisby | 20.7.2011, 09:00