Prague Fashion Weekend: Móda má budúcnosť

Praha nazrela do budúcnosti módy. Na svoju divokú jazdu prizvala nielen módnych nadšencov, ale aj všetkých turistov, ktorí tak radi okupujú stovežatú metropolu. Na Pařížskej ulici, v spoločnosti tých najzvučnejších značiek - Cartier, Louis Vuitton, Hermes, Dior, Gucci... - sa v ich nablýskaných výkladoch odrážalo 80-metrové mólo. Vo vysokých lodičkách si po ňom suverénne vykračovali Hana Soukupová či Andrea Verešová a tisícom divákov vyrážali dych šatami svetových, domácich českých i slovenských módnych návrhárov.
pr_fashion_titulka_1

A my - teda ja a nevesta.sk - sme boli pri tom! Preto ak sa vám tento rok do Prahy na módu nepodarilo dostať, zgustnite si na nej v blogu :) 

 

Postupne vás zasypem všetkým, čo sa na móle mihlo v sobotu. Volánovými kreáciami Zuzany Bottkovej, elegantnými kabátmi Tatiany Kovaříkovej, "Zimnou záhradou" Táne Havlíček, asymetriou Brice Mensah, veľkými goliérmi Mirky Talavaškovej, úžasnými klobúkmi Beáty Rajskej, športovou svadobnou kolekciou Ivany Follovej...  

 

A čo ma najviac zaujalo?

 

1. Krásne modelky. Nahé líčenie (niektoré nemali dokonca ani špirálu), jednoduchý účes - len rozpustené vlasy a väčšina mala na tvári úsmev :) 

 

 

pr_fashion_15

 

 

2. Výborná dramaturgia a réžia. Všetko išlo ako po masle (párminútové meškania pôsobili ako akceptovateľný prostriedok na vyburcovanie fashion napätia), návrhári na seba vhodne nadväzovali a celé to vyvrcholilo skvelou prehliadkou Ninna Richi Paris by Obcession. 

 

pr_fashion_2

 

2. Šmrncovná pánska móda. Páni, stále vrstvíme!

 

pr_fashion_4

 

3. Výrazné farby. Áno, na jeseň sa hodia tlmené, ale ten, kto sa chce vyhnúť nostalgii a depresiám, by mal siahnuť po niečom živšom. 

 

pr_fashion_5

 

4. Deti na móle. Hneď ako sa zjavili na móle, okrem modeliek sa začalo usmievať aj publikum :)

 

pr_fashion_8

 

5. Topánky. Vysoké a ešte raz vysoké! A ku kabátu s otvorenou špičkou :)

 

pr_fashion_9

 

6. Kožušinové ušianky. Veľké a chlpaté a o číslo väčšie, aby ste si nepokazili účes.

 

pr_fashion_10

 

7. Koža. Lesklá, matná, vybíjaná... stále je sexi.

 

pr_fashion_1

 

8. Geometria a úplety. Nie každá z nás je predsa romantička. Pohodlie nadovšetko.

 

pr_fashion_11

 

9. Klobúky, farby a trblietka. Tyrkys a fialová! Mňam!

 

pr_fashion_14

 

pr_fashion_titulka

 

 

Foto: nevesta.sk

 

PS:

Vydobiť si dobrú pozíciu na fotografovanie nebolo len tak! Českí fotografi sa takmer pomlátili o rebrík. Na ňom ste totiž nemuseli lakťami šťuchať do suseda, ktorý sa vám len tak ledabolo zrazu vtesnal do priezoru s poznámkou - ty si ešte moc mladá a s týmto aj tak nič nenafotíš. Za to, že mala o tridsať rokov viac ako ja a raz toľko kilov, som jej ustúpila. Úcta k starším musí byť :)

No niečo sa mi predsa len podarilo nafotiť, veď ešte uvidíte :)

Chriss | 26.9.2011, 22:30