Odette Kmeť Fedorová by nevesta.sk: Naživo z krajčírskej dielne

V historickom centre Košíc, len pár metrov od košického divadla a spievajúcej fontány, sa na pavlači starej meštianskej budovy hompáľa dámska vintage kabelka. Je ako vystrihnutá z 30. rokov minulého storočia. Pomyselne na ňu môže "zazvoniť" každý, kto chce vstúpiť do módneho ateliéru Odette Kmeť Fedorovej. Tak ako sa v kabelke skrývajú všetky poklady, ktoré my, ženy potrebujeme k tomu, aby sme po celý deň boli krásne, tak v módnom ateliéri nájdete všetko, vďaka čomu podčiarknete svoj štýl. Móda a doplnky Odette Kmeť Fedorovej sú vkusné, jedinečné a charizmatické. Tak ako sama návrhárka.
dielna_fedorova_titulka

Minulý týždeň sme vám odkryli skicu výherných svadobných šiat v súťaži Odette Kmeť Fedorová by nevesta.sk. Dnes pokročíme ďalej! Spolu s Odette vás pozývame do jej ateliéru a krajčírskej dielne :)

 

Miesto, kde módny návrhár tvorí a stretáva sa so svojimi zákazníkmi, vám veľa napovie o tom, ako pristupuje k svojej práci. Či je to pre neho celý život, poslanie a zmysel existencie alebo len biznis...

Tvorbu Odette sme spoznali na Bratislavských módnych dňoch. Zaujali nás jej strihy a výber látok, ktoré sa výrazne odlišujú od ostatných slovenských módnych návrhárov. Rovnako to, ako si dáva záležať na doplnkoch. Kabelky, rukavičky, kvietky, čelenky...   

Keď sme sa s Odette stretli po prvýkrát osobne, zistenie, že zosobňuje svoju tvorbu, bolo veľmi príjemné.

Oblečená v tvídovom saku perfektného strihu, na klope brošňa z kvietkov a pod sakom úpletové šaty. Na tvári úsmev, ktorý prekoná všetky bariéry, aj únavu po našej päťhodinovej ceste.

No a keď sme s ňou vkročili do jej módneho ateliéru a dielne... Získala si nás úplne :)  

 

dielna_fedorova_1_web

 

Odettina tvorba, jej ateliér a sama návrhárka - predstavujú dokonalú symbiózu. Nič sa nevylučuje, ale krásne dopĺňa.

Všade visia srdiečka a kvietky. Romantika sála z každého detailu. "Odmalička som posadnutá starými vecami. Ako malá som sa hrávala, že som princezná na zámku. Milujem to, keď sa môžem vracať do dávnych čias..." 

Staré veci majú dušu. Ak sa naladíte na ich čarovnú nostalgickú vlnu, zavedú vás do rozprávkovej krajiny a vtiahnu do vzrušujúcich príbehov...

 

dielna_fedorova_kolaz_web_1

 

Príbeh, ako sa Odette stala módnou návrhárkou, sa začal v Londýne, kde pôsobila tri roky ako au-pair a popritom študovala Soft Furnishing. So zanietením sa učila precíznym technikám krajčírskeho remesla, kochala krásou anglických drapérií a textílií a nasávala romantickú atmosféru veľkomesta, kde sa história snúbi so súčasnosťou.

Po Londýne nasledovalo Miláno. Takmer rok strávila v rodine architekta Pierre Andre Podbielski, potomka aristokratickej rodiny, ktorého otec založil prímorske letovisko Costa Smeralda. Tých pár mesiacov rozhodlo o jej budúcnosti. Atmosféra milánskych módnych dní a stáž v módnom ateliéri LOU v centre Milána ju inšpirovali založiť si vlastnú módnu značku a svoj ateliér v rodných Košiciach.  

 

dielna_fedorova_kolaz_web_2

 

Dnes je to už sedem rokov, čo si Odette plní svoj sen. Začiatky neboli ľahké. Prvé tri roky presedela od rána do noci nad šijacím strojom. Chýry o jej krásnom výklade sa postupne dostali za hranice mesta a z prvých zákazníčok sa stali stále klientky. Veď kto by si nezamiloval jej kvalitné materiály, kvetové vzory, precízne krajčírske prevedenie a sofistikované strihy, ktoré na každej postave pôsobia vkusne, žensky a príťažlivo? Nový rozmer jej módy si cenia nielen mladé moderné ženy, ale aj dámy v rokoch.

 

dielna_fedorova_2_web

 

Prírodný hodváb. Tak s ním pracuje Odette najradšej. Je úžasný na dotyk, krásne šuští a dá sa z neho perfektne vytvarovať napríklad puffová sukňa. Preto aj naše/vaše súťažné svadobné šaty vytvorila z prírodného bieleho hodvábu. V ateliéri sme si ich nahrubo vymodelovali a podľa skice ich šikovné ruky Odettiných krajčírok zhmotnili do romantických šiat so sexi dĺžkou nad kolená. 

 

dielna_fedorova_3_web

 

S citom pre vkus, eleganciu, farby, správnu mieru ako zosúladiť staré s novým, aby bol výsledok aktuálny a inšpirujúci, sa Odette pravdepodobne narodila. A Londýn, Miláno, Košice vyformovali jej kreatívneho ducha do špecifickej podoby.

Z ateliéru žiariaceho všetkými farbami sa nám teda vôbec nechcelo odísť... Zastavili sme sa pri každej drobnosti - srdiečku, kabelke, korálkach, zápisníčku. Uchvátili nás večerné róby, ale aj športové bundičky zavesené v starých skriniach z bazárov, z ktorých Odette vyčarila zámocké vitríny. Niekedy stačí dobrý nápad a trochu farby.

Vstúpiť do sveta módnej návrhárky Odette Kmeť Fedorovej znamená objaviť trinástu komnatu módnej múzy...

 

dielna_fedorova_4_web

 

Foto: nevesta.sk

 


 

Ak ste sa ešte nazapojili do súťaže o originálne svadobné šaty Odette Kmeť Fedorová by nevesta.sk,

spravte tak teraz a tu.


 

miniSÚŤAŽ o originálne srdiečko od Odette Kmeť Fedorovej

a tekutý rúž od Mary Kay!!!

 

srdiecko

 

Kto chce vyhrať originálne srdiečko z dielne Odette Kmeť Fedorovej a tekutý rúž od Mary Kay?

 Nech nám napíše: či má vo svojom šatníku nejaký originálny kúsok od módneho návrhára alebo či po tom túži. 

 

Svoje odpovede píšte do diskusie k blogu! A nazabudnite sa podpísať :)

6. decembra o 16. hodine vyhlásime víťazku :)

 


 

Víťazkou sa stáva Nikoleta! Gratulujeme :)

 

Chriss | 30.11.2011, 09:00