Nicholas Kirkwood: perly, figúrky a kúsky z kolekcie jeseň/zima 2011

„Sú lepšie ako sex!“ – povedala Madonna o topánkach Manola Blahnika. Všetci na svete poznajú nezameniteľnú krvavo červenú podrážku na topánkach Christiana Louboutina. Je niekoľko stálic, viac než výborných stálic, topánkového priemyslu. A myslím si, že táto hŕstka umelcov sa začína rozrastať o ďalšie mená. A určite k nim už teraz patrí i NICHOLAS KIRKWOOD.
Nicholas Kirkwood
nicholas_kirkwood

Nicholas Kirkwood je niečo extra. Tak by som ho charakterizoval. Jeho tvorba topánok je často rozpoznateľná, nielen kvôli jeho typickej šikmej platforme – ktorá ihneď zaujme, ale aj kvôli jeho avangardnosti a interesantnosti. DNA jeho umenia obsahuje abstraktnoť a dekoratívne prvky. V jeho práci vidieť trochu rocku, trochu futurizmu, no tiež sexu a podmanivosti. Jeho topánky sú pre silné ženy s intelektom a sebavedomím, ale sú zároveň jemné a stále ženské.

kirkwood1

 

Asi najslávnejšie botky od Kirkwooda.

kikrwood2

Metalické ikony, ktoré sa blysli i v SEX AND THE CITY 2

kirkwood3

Perlové prvky v kolekcii 2009

kirkwood4

 

Lodičky na platforme z hadej kolekcie 2011

 

Kto je Nicholas Kirkwood?

 

Nicholas Mathew Kirkwood sa narodil 10. júla 1980 v Nemecku, kde jeho otec pôsobil v armáde. V rokoch 1998 – 1999 študoval na Central Saint Martins. Začínal pracovať v klobučníctve Phillip Treacy v Londýne, kde pôsobil 5 rokov. V roku 2001 sa zapísal na Cordwainers, kde sa naučil vyrábať topánky a po jednom roku odišiel. V roku 2005 vytvoril kolekciu pre Ghost a Johna Rocha. Postupne si získava svojím umením prvých fanúšikov, ako napríklad Grace Jones, Daphne Guinness či Isabella Blow. Začínajú si ho všímať i mnohé značky, pre ktoré začína pracovať - Tommy Hilfiger, Chloé, Phillip Lim, Zac Posen, a viac nedávno, Rodarte. Taktiež získava rôzne ocenenia - AltaRoma Vogue Italia Who's na Next awards, 2007, Swarovski Emerging Talent Award for accessories, British Fashion Awards, a  Footwear News Designer of the Year award, New York, 2008.

 

 

Jeho kolekcia na AUTUMN/WINTER 2011

 

kirkwood_jesen

 

 

 

 

kirkwood_jesen2                                                                          ...

 

                                  


Kolekcia s figúrkami pre KAIT HARING

 

 

kirkwood_postavicky

 

                                                                            ...

 

kirkwood10

 

 

 

Nabudúce si môžete pozrieť jarnú kolekciu topánkového génia a okrem toho sa dozviete, ktoré celebrity vlastnia jeho kúsky... :-)

 

 

Foto: nicholaskirkwood.com, awomanandhershoes.com, 3bp.blogspot.com, talkshoes.com, morefashionnews.com, milionlooks.com, fashionbombdaily.com, static.becomegeorgeus.com, rawshoes.files.wordpress.com, heels.shoerazzi.com, trendland.net, media.onsugar.com, brisbanefashion.com


 

Lukáš | 9.1.2012, 14:00