Pánske trendy z Milána

Tohtoročná zima sa u nás ešte ani poriadne nezačala, no v Taliansku návrhári predstavili svoje módne diela na sezónu jeseň/zima 2012/2013. Samozrejme, že nezabudli na pánov, a tak sa zrodili nové pánske kolekcie z dielní takých mien, akými sú Jil Sander, Burberry či Ermenegildo Zegna.
Burberry
milano_tit

Zdá sa, že sa koncom roka môžu páni tešiť na teplé bundy s obrovskými goliermi, ktoré ich ochránia pred mrazivým vetrom. Značka Burberry totiž predviedla kolekciu, v ktorej práve takéto bundy prevládajú. Čo sa týka farebnosti, nemusíte sa obávať nudných fádnych odtieňov, keďže napríklad tento model sa nesie v zaujímavej trojkombinácii v podobe tmavomodrej, tmavej burgundskej a oranžovožltej farby.

 

milano_burberry2

 

Okrem toho to vyzerá tak, že Burberry hlási návrat k menčestru, keďže jednotlivé obleky sú prevažne menčestrové. Veľmi zaujímavo pôsobí tmavozelená farba na nasledujúcom modeli v spojení s kratšou bundou. V kolekcii však okrem kratších vetroviek môžeme nájsť aj mohutné a dlhé bundy či elegantné kožené kabátiky.

 

milano_burberry1

 

Návrhárska dielňa Jil Sander očividne uprednostnila chladnú eleganciu vyplývajúcu zo spojenia čiernej farby a kože. Kombinácia koženého čierneho obleku s dlhým čiernym kabátom možno miestami pripomína Matrix, no pán, ktorý sa pre toto odvážne spojenie rozhodne, bude pôsobiť tajomne i zaujímavo. Chladný dojem je akoby podčiarknutý čiernymi rukavicami, samozrejme, tiež z kože, a tak jedinou ľudskou kožou, ktorá ostala nezakrytá je krk a hlava.

 

milano_sander1

 

                                         ...

 

milano_sander2

 

Hoci v kolekcii dielne Jil Sander prevláda black and white, niekoľko kúskov je oživených aj inými farbami. Celkom vtipne vyzerá seriózne pôsobiaci pán s čiernymi rukavicami oblečený v čiernych nohaviciach, bielej košeli a hnedom svetríku s modrým dinosaurom. Ale prečo nie? Veď zmysel pre humor, hlavne ak ho má na prvý pohľad vážne pôsobiaci elegán, sa vždy cení.


milano_zegna2

 

Do tretice tu máme návrhára menom Ermenegildo Zegna, ktorý je autorom aj tohto šik modelu s polodlhým kabátom béžovej farby. V spojení s džínsovými nohavicami a vzorovaným véčkovým svetrom pôsobí model dojmom ležérnej elegancie.

 

milano_zegna1

 

Aj sivý oblek s nenápadným kockovaným vzorom, ktorý dopĺňajú aj kockované rukavice a tiež košeľa rovnakého vzoru, je vyváženou zmesou elegancie a uvoľnenosti. Trošku zvláštne však vyzerajú kratšie nohavice, ktoré vyvolávajú dojem, ako by išlo o "vyrasteného študenta", no na druhej strane majú praktický význam, pretože počas daždivých dní sa páni nemusia obávať toho, že by sa im nohavice namočili v kaluži.

 

Pánska móda nás stále tak, ako aj tá dámska, príjemne prekvapuje a okrem osvedčených kúskov prináša aj nové aktuálne čo nadčasové prvky. Aj tu platí, že si stačí len vybrať to, čo sa vám páči :-)

 

Foto: SITA/AP

Petra  | 22.1.2012, 08:00