Pánske trendy na rok 2012

Nielen dámy, ale nepochybne aj páni radi dobre vyzerajú a pri takej veľkej udalosti, akou je svadba, to platí dvojnásobne. Aby naše silnejšie polovičky nemali pocit, že ich v oblasti módy zanedbávame, prinášame niekoľko zaujímavých tipov na pánske obleky, ktoré boli navrhnuté na tento rok. Poďte sa s nami pozrieť, čo pre budúcich ženíchov pripravili návrhárske mená ako Ermenegildo Zegna, Victorio&Lucchino, Fuentecapala či Versace.
trendy2012

Španielska návrhárska dvojica Victorio & Lucchino sa okrem navrhovania šiat pre nevesty venuje aj pánskej móde a tohtoročné modely sú príjemným spojením jednoduchej elegancie a osobitého štýlu. Dizajnérom sa v novej kolekcii podarilo zosúladiť moderné prvky v podobe dizajnu a materiálov s klasikou stelesnenou v nenápadných strihoch.

 

victoriolucchino_024

 

Aj keď u nás sú páni zvyknutí skôr na obleky so sakom a vestičkou, originálnym osviežením môže byť žaket, ktorý je obľúbený najmä na západe. Čierny uvoľnene pôsobiaci žaket je doplnený sivými nohavicami s padavým strihom. Vďaka vestičke a kravate tmavej baklažánovej farby pôsobí žaket živšie a určite pútavejšie. Ak si nevesta zvolí napríklad kyticu alebo nejaký drobný doplnok ako kvietok vo vlasoch podobnej farby, budete tvoriť dokonalý pár.

 

versace


Extravagantnejšie zmýšľajúcich pánov možno poteší tento na prvý pohľad možno nevýrazný kúsok z dielne Versace. Ak sa však pozriete bližšie, naskytne sa vám pohľad na svetlé kožené sako, ktoré v kombinácii so zelenou vzorovanou košeľou určite upúta pozornosť. Okrem výraznej košele tento model ponúka aj netradičné prvky v podobe praciek, ktoré spĺňajú funkciu gombíkov. Sako dopĺňajú priliehavé nohavice s nádychom farby slonoviny. Vďaka svojej bledej farbe a sviežemu vzhľadu, bude tento oblek vhodný napríklad na svadobný obrad, ktorý sa bude konať vonku za slnečného počasia.

fuentecapala_032

 

Výstrednejším ženíchom ulahodíme zrejme aj kúskom z návrhárskej dielne Fuentecapala, ktorá vytvorila diabolsky pôsobiace a veľmi výrazné modely. Na ukážku sme pre vás vybrali tmavočervený oblek z lesklej látky. Jediným svetlým miestom je priam žiariaca snehobiela košeľa so stojačikom. Úzke priliehavé nohavice kadmiovo červenej farby sú skombinované so sakom a vestou rovnakej farby. Keďže obleku chýba kravata, je kontrast s bielou košeľou ešte viditeľnejší. Trochu tajomný výraz opantá nejednu dámu a v spojení s koženými rukavicami a lesklým lemom na fazóne saka vytvára priam ohnivú vášeň.

ermenegildo_zegna

 

Našu prehliadku pánskej módy ukončíme trojicou modelov značky Ermenegildo Zegna. Tento taliansky módny dom, ktorý je zameraný práve na pánov, pripravil jednoduché a elegantné smokingy a prestavil ich v čínskom Pekingu pri príležitosti dvadsiatych narodenín značky. Takpovediac obyčajný model vľavo je zatienený výraznejšími kúskami, ktoré stoja po jeho ľavici. Prinajmenšom zaujímavo, možno až netradične, pôsobí spojenie hnedej s čiernou a navyše, ako možno vidieť pri prostrednom modeli, v kombinácii so zvláštnym materiálom aj trošku ošumelo, čo však nemusí byť na škodu veci. Hoci prostredný model vyzerá trošku ponuro, o poslednom kúsku tohto tria sa to veru povedať nedá. Farbou troch výstredné lesklé sako vytvára v spojení s bielou košeľou, hnedým motýlikom a čiernymi nohavicami prekvapivo elegantnú trojkombináciu. Možno túto zmenu oproti extravagantnej červeni uvítajú páni, ktorí netúžia po prílišnej pozornosti a radšej  ju prenechajú svojej nastávajúcej. Treba však povedať, že pri takomto kúsku si človek nemôže byť nikdy istý tým, či zaujme alebo bude skôr pôsobiť nenápadne.

 

Foto: SITA/AP, Barcelona Bridal Week

Petra  | 30.1.2012, 09:00