Vintage svadobné ozdôbky

Povaly, truhlice a zásuvky starých skríň sú zdrojom pokladov, z ktorých sa dajú vykúzliť nádherné moderné šperky. Aj vy ste sa zaľúbili do vintage? S mladou dizajnérkou Luciou Štofej sme pre vás vytvorili tipy na svadobné ozdôbky k čipkovaným svadobným šatám, empírovým a farebným.
titulak_stofej

Inšpiráciu nachádza na potulkách cudzokrajnými trhmi, bazármi a obchodmi so starožitnosťami. Prostredníctvom filmových klasík rada cestuje aj v čase do dôb Audrey Hepburn či Louis de Funésa. Lucia Štofej a jej nežné výtvory, ktoré pohladia každú ženskú dušu :) 

 

TIPY k čipkovaným šatám

cipka_stofej

 

Doplnky pripomínajú čipku na svadobných šatách. Vintage čipkový materiál pochádza z Veľkej Británie a Belgicka, pravdepodobne z 30. až 40. rokov minulého storočia. Čelenky sú kombinované so stuhami v odtieňoch ružovej farby, takže vám umožnia zladiť sa s vašou kyticou či oblečením ženícha. Dozdobené sú riečnymi perlami a rokajlom.

 

stofej_ozdobky_cipka


Nevesta, ktorá si vyberie jeden z týchto kúskov, sa bude cítiť akoby cestovala v čase do čias dávno minulých, možno rozprávkových.

 

TIPY k svadobným šatám empírového strihu

Empírové šaty sú výrazné svojím strihom, preto odporúčame ako vlasový doplnok hrebienok. Tieto svadobné hrebienky sú tvorené vrstvami šifónových lupienkov. Ich stred je dozdobený trblietavým rokajlom a vintage stuhami z Barcelony z 20. či 30. rokov minulého storočia.

 

stofej_ozdobky_hrebienky

 

Ak však chcete podčiarknuť strih empírových šiat, vyberte si opasok. Tento saténový opasok s ručne tvorenými kvetmi a našitými Swarovski perlami je ideálnym doplnkom, ak sa chcete cítiť ako jemná krehká víla...

Farebne ale svadobne

Pri výbere nasledujúcich kúskov sme sa riadili obľúbenými trendmi zo zahraničia. A to kombináciou mašieľ a vintage materiálov. V tomto prípade sú to čipkové stuhy z Veľkej Británie z 30. či 40. rokov. Dozdobené sú riečnymi perlami a vzácnymi kameňmi.

 

stofej_ozdobky_farebne

 

Tieto čelenky sú vhodné pre hravé nevesty alebo ich družičky. Široká ponuka saténových stúh vám umožní farebne si nakombinovať doplnky podľa svojej fantázie.

 

Lucia Štofej tvorí s dôrazom na detail ručnej tvorby. Jej šperky a doplnky sú typické štýlovou jednoduchosťou, sviežosťou a ľahkosťou. Kombináciou nájdených vintage kúskov a materiálov, ako sú šifón, hodváb, satén či jemná organza, jemné perie, krajky, striebro a polodrahokamy vznikajú jedinečné doplnky s nádychom elegancie zašlých čias. Ide najmä o doplnky a štýlové šperky pre nevesty a družičky. Tieto ozdoby však vyhľadávajú aj ženy, ktoré chcú byť i vo všedný deň šarmantné.

 

Foto: archív Lucie Štofej

Chriss | 26.3.2012, 12:00