Amanda Wakeley s africkým vetrom vo vlasoch

Pri prezeraní lookbooku nafoteného v Južnej Afrike cítiť závan exotiky. Neskrotná divočina kontrastuje s novou dychberúcou svadobnou kolekciou Sposa. Ľahká, ale aj dramatická. Amanda Wakeley nezaprie svoje majstrovstvo.
maria_amanda_wakeley_uvodna

Zvučným menom vo svadobnom britskom svete je určite Amanda Wakeley, ktorá  vytvára nádherné elegantné, niekedy i polo-futuristické šaty. Je známa pre moderné poňatie drapérie a asymetrické tvary.

Amanda Wakeley sa narodila v roku 1962 a študovala na Cheltenham Ladies' College vo Veľkej Británii. Pracovala pre Go Silk in New York. Pod vlastnou značkou začala tvoriť od roku 1990. V módnom svete sa preslávila v posledných dvoch desaťročiach štýlovým a luxusným dámskym oblečením a doplnkami. Je držiteľkou niekoľkých ocenení, vrátane troch britských Fashion Awards for Glamour. Navrhuje i svadobné šaty. Poslednou navrhovanou svadobnou kolekciou je SPOSA 2013.

 

maria_amanda_wakeley-1

 

maria_amanda_wakeley-4

 

Amanda intuitívne začala navrhovať oblečenie z osobnej vášne. Túžila navrhovať krásne oblečenie, ktoré žena miluje pri nosení. Jej šaty majú moderný pôvab, s dôrazom na dokonalý strih a luxusné používanie látok.

 

V priebehu rokov Amanda Wakeley obliekla hviezdy svetového formátu ako Scarlett Johansson, Demi Moore, Kate Beckinsdale Von Teese, Dita a Charlize Theron, Jada Pinkett Smith, Mischa Barton, Sarah Michelle Gellar, Helen Mirren a Kate Winslet. Amanda obliekala aj členov kráľovskej rodiny.

 

 

maria_amanda_wakeley-5

 

Amanda Wakeley predáva svoje oblečenie po celej Veľkej Británii. Jej značka je tiež zastúpená v Európe, Amerike a na Strednom Východe, avšak svadobná návrhárka sa nevenuje len biznisu, ale nezabúda ani na charitatívnu činnosť.

Najnovšia kolekcia britskej návrhárky ponúka mäkké svadobné siluety odeté v hodvábe, či saténe. Ich originálnosť rastie so zdôraznením okrajov a detailov. Pri fotení svadobné šaty krásne vynikli v kontraste s africkou krajinou.

 

maria_amanda_wakeley-6

 

Zdroj: bridal.amandawakeley.com, brides.com
Foto: bridal.amandawakeley.com

Mária | 13.7.2012, 10:00