Svadobné šaty: Hannibal Laguna 2013

Dokonalá čistota, lesklé materiály, ženskosť dosiahnutá spojením tradičného a inovatívneho. Aj týmito slovami by sa dala stručne charakterizovať kolekcia z dielne návrhára menom Hannibal Laguna, ktorý svoje svadobné diela predviedol počas sviatku svadobnej módy v Barcelone. Poďme sa však na výtvory tohto nepochybne nadaného módneho návrhára pozrieť spoločne...
Hannibal Laguna
hanniballaguna_tit

V kolekcii Hannibal Laguna 2013 nájdeme kúsky uvoľneného vzdušného strihu, ale aj šaty so strihom v tvare A a širokými sukňami, no nájdu sa tu aj modely s trošku extravagantnejšími strihmi.

 

hanniballaguna34

 

hanniballaguna_003

 

Skutočne nadpozemsky pôsobí snehobiely model z ľahulinkého materiálu a jedným ramienkom ozdobeným kvetinovou dekoráciou. Vzdušný model s jemnými líniami je akoby ušitý z nežnosti a nevinnosti.

 

hanniballaguna_001

 

hanniballaguna_004

 

hanniballaguna_007


Nemenej romantickým dojmom upútajú šaty s priliehavým korzetom ozdobeným drobnými lístkami a doplnený o širokú sukňu alebo ďalší kúsok so zvláštnym korzetom. Zvláštny tvar, ktorý poskladaná látka vytvára, tak trochu pripomína morskú lastúru.

 

hanniballaguna_006

 

hanniballaguna_010

 

hanniballaguna_008


Trošku výraznejším modelom sú tieto šaty s rolákovým topom dekorovaným nádherne vypracovanou čipkou a aplikáciou z pierok. Korzet s výstrihom v tvare srdca je celý pokrytý zdobenou čipkou, ktorá v spojení s korzetom zvýrazňujúcim prsia pôsobí rafinovane zvodne.

hanniballaguna_011

 

hanniballaguna_015

 

hanniballaguna_012

 

Ďalším výrazným modelom sú šaty s priliehavou vrchnou časť, ktorá lemuje siluetu modelky a siaha až po stehná. Tam náhle prechádza do výstrednej navrstvenej sukne veselo sa vlniacej počas chôdze. Model je to skutočne pozoruhodný, avšak veľmi pohodlný zrejme nebude.

 

hanniballaguna_020

 

hanniballaguna_021

 

hanniballaguna_016

 

Dokonalú romantiku a nevinnosť sa dizajnérovi podarilo vniesť do týchto rozprávkových svadobných šiat. Úžasný korzet zdobený kvietkovanými aplikáciami na dekolte i páse, decentná mašlička naboku a široká sukňa s jemným skladaním. To všetko je ešte podčiarknuté lesklejším materiálom - skutočne ako z rozprávky.

 

hanniballaguna_021

 

hanniballaguna_025

 

hanniballaguna_020


Trošku hravejším modelom sú šaty so zníženým pásom a priliehavým korzetom. Nenápadný top dopĺňa výraznejšia sukňa, ktorá upúta najmä vďaka drobným lístkom, ktoré akoby sa okolo nariaseného tylu len tak vznášali.

 

hanniballaguna_024

 

hanniballaguna_027


Španielsky návrhár Hannibal Laguna sa so svojimi výtvormi skutočne pohral – zostal pri tradičnej bielej farbe, ktorú však ozvláštnil pútavými strihmi, výstrednými kreáciami a hravými detailmi.

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 10.9.2012, 10:00