Svadobné šaty: Jordi Dalmau I

Excentrický španielsky návrhár predstavil počas Barcelona Bridal Week opäť kolekciu hýriacu rôznymi farbami, oplývajúcu hravosťou strihov a kvalitnými materiálmi. Prehliadku tohto talentovaného mladého návrhára sme rozdelili na dve časti. Prvú časť tvoria výstrednejšie veselé modely so zaujímavými farebnými kombináciami a vzormi.
Jordi Dalmau
jordidalmautit

Rovnako ako pred rokom použil aj tentokrát Jordi Dalmau zaujímavú "fintu" – jednotlivé modely sú tvorené viacvrstvovými sukňami. Vrchná vrstva sa dá odopnúť a pod ňou sa skrýva iná sukňa, ktorá tvorí úplne nový model. Počas prehliadky tak boli diváci svedkami toho, ako priamo pre ich očami vznikajú nové kreácie.

 

jordidalmau_001

 

jordidalmau_002

 

jordidalmau_003


Tmavozelené korzetové šaty so zlatými detailmi a pútavou vrchnou časťou sukne, ktorá je tvorená nariaseným tylom, si asi len ťažko predstavíme ako svadobné. Možno však nejakú dámu oslovia a vyberie si ich pre svoj veľký deň. Priliehavý korzet totiž pôsobí veľmi zvodne a na modeli je zreteľná inšpirácia arabskou kultúrou, takže nimi Dalmau možno ulahodí milovníčkam Orientu.

 

jordidalmau_007

 

jordidalmau_004

 

jordidalmau_017

 

jordidalmau_008


Tak trochu ako od animátora a režiséra Tima Burtona vyzerá tento model s čierno-bielymi pásikmi na vrchnej časti. Šaty by sme si vedeli predstaviť aj bez spodnej bielej tylovej sukni ako extravagantné spoločenské minišaty.

 

jordidalmau_015

 

jordidalmau_016

 

jordidalmau_014


Ak niektorá z budúcich neviest túži po netradičných červených svadobných šatách, v kolekcii Jordi Dalmau 2013 nájde aj také. Úchvatné, zmyselné, zvodné a nabité erotikou. Presne také sú šaty, v ktorých sa snúbi dokonale prepracovaná čipka s nádhernou sýtou červenou. Takto vyzerá španielsky temperament. Pozornému oku však neujde skutočnosť, že pod vrchnou červenou sukňou sa ukrýva nežná biela. Tá v kombinácii s priliehavým červeným topom bude predsa len pôsobiť decentnejšie.

jordidalmau_005

 

jordidalmau_018

 

jordidalmau_021

 

Veľmi veselým, uvoľneným a zároveň netypickým kúskom sú tieto krátke šaty so širokou hravou sukňou. Zaujímavá fialová vrchná časť je príjemným oživením a pôsobí veľmi osviežujúco.

 

jordidalmau_020

 

jordidalmau100512fotojorgeandreu_j7w1780_6

 

jordidalmau_023


Jordi Dalmau je jedným z revolucionárov vo svadobnej móde, o čom svedčí jeho snaha doplniť ju o viacero farieb a hravých strihov. V žiadnej inej svadobnej kolekcii, ktoré boli počas Barcelona Bridal Week predvedené, neuvidíte taký mix farieb, odvážnych strihov a inovácií. Avšak o tom, že Jordi Dalmau nezabudol na tradíciu, vás presvedčíme už o týždeň.

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 18.9.2012, 10:00