Svadobné šaty: Jordi Dalmau II

Minulý týždeň sme vám ukázali, aké rôzne nezvyčajné podoby majú svadobné šaty v podaní extravagantného španielskeho návrhára menom Jordi Dalmau. Ako sme vám sľúbili, dnes vás presvedčíme o tom, že aj tento návrhár nezabúda na tradičné biele svadobné šaty. Poďte sa s nami pozrieť, aké kúsky si pripravil pre konzervatívnejšie nevesty.
Jordi Dalmau
jordidalmau_titulka

Veľmi nežným a romantickým dojmom pôsobia korzetové šaty so zaujímavou aplikáciou na vrchnej časti. Priliehavý model so zníženým pásom prechádza do navrstvenej sukne tvorenej nariaseným tylom a pekne vypracovanou čipkou s drobnými kvietkami. Práve čipka dodáva celému modelu nádych do štýlu vintage a šaty s výrazným výstrihom zjemňuje. Pri tomto modeli použil Jordi Dalmau snehobiele pierka. Tie sukni dodávajú objem, a tak zo šiat robia model nie veľmi vhodný pre plšie dámy, pretože by im pár kíl pridal, a to nechce asi žiadna dáma. Za spomenutie však určite stojí zaujímavá atypická mašľa na jednoduchom korzete.

 

jordidalmau_011

 

jordidalmau100512fotojorgeandreu_j7w1780_20


Dokonale ľahučkým a vzdušným modelom sú tieto svieže šaty, v ktorých modelka pôsobí ako éterická víla. Napriek tomu, že top siaha až ku krku, je model veľmi ženský a zároveň jednoduchý – jedinou ozdobou je strapatá kvetinka na opasku. Šaty ako stvorené pre letnú svadbu...

 

jordidalmau_012

 

jordidalmau_010

 

jordidalmau_019


Ďalším zaujímavým kúskom z kolekcie španielskeho návrhára sú tieto s jedným ramienkom a uhladeným korzetom. Obľúbený a moderný znížený pás prechádza do navrstvenej sukne z tylu. Napriek absencii dekorácií a výrazných aplikácií, je model pozoruhodným kúskom nesúcim sa v duchu nežnej elegancie.

 

jordidalmau100512fotojorgeandreu_j7w1780_25

 

jordidalmau_009

 

Veľmi pútavým a skvostným modelom sú jemne extravagantné šaty s nádychom do slonovinovej farby. Úžasne vypracovaná čipka na korzete pôsobí na pokožke veľmi zvodne, ale nežne zároveň. Priliehavá vrchná časť dokonale obopína postavu modelky a strih so zníženým pásom zdôrazňuje ženskosť. Pozornosť pritiahne aj výrazná aplikácia v tvare ruže na boku a nádherná navrstvená ľahučká sukňa. Treba uznať, že tento kúsok sa Jordimu podaril na výbornú - majstrovsky prepojil vintage štýl s modernými a ľahko výstrednými prvkami. Klobúk dolu! :-)

 

 

Foto: Barcelona Bridal Week

Petra  | 26.9.2012, 15:00