Ako si vybrať svadobného fotografa - 2. časť

Poznáte už termín svojej svadby? Alebo sa budete ešte len rozhodovať? Ak svadobné fotografie pokladáte za dôležité, výber svadobného fotografa vás čaká pomerne skoro.
svadobne_foto_2_titulka

Ako začať krok za krokom

Počiatočný výber a prehľad o svadobných fotografoch môžete získať aj v našom Katalógu firiem, kde si môžete zadať selekciu podľa jednotlivých krajov, alebo aj v rámci celého Slovenska. Po kliknutí na jednotlivú vizitku môžete prekliknúť na osobnú webstránku vybraného fotografa alebo kameramana. Ak vás jeho práca osloví, poznačte si ho do Zoznamu vybraných fotografov. Neobmedzujte sa – na začiatok môžete mať pokojne aj 15 rozličných mien. Môže to byť aj fotograf, na ktorého máte skvelé referencie od kamarátky, či niekto, koho práca vás oslovila na minulej svadobnej výstave. Tento zoznam, spoločne s vyplnenými podrobnejšími informáciami ukážte svojmu nastávajúcemu, aby vám povedal svoj názor. Skúste ho na začiatok neovplyvniť a svojich favoritov mu neprezraďte.

 

Ak sa v niektorých menách zhodnete – perfektné.

 

Títo budú v užšom výbere. Vyčiarknite tých, s ktorými jeden z vás z nejakého dôvodu nesúhlasí a ktorému štýl jeho práce jednoducho neulahodil. Navzájom sa nepresviedčajte. Obaja musíte byť s výberom úplne spokojní.

Potom si u fotografov, ktorých práca sa vám páči, zistite podrobné informácie – preštudujte si starostlivo ich portfólio na webe a všetky dostupné informácie. Niektorí majú na svojej stránke kompletný cenník za jednotlivé balíčky (tzv. "balíčky" zohľadňujú rozsah fotenia), iným treba napísať a požiadať ich o bližšie detaily.

 

Nemilosrdne vyškrtnite fotografa, ktorý na váš telefonát zareaguje nepríjemne.

 

Týmto spôsobom sa váš zoznam zúži a spresní – mali by vám zostať tí fotografi, ktorí sú pre vás prijateľní z hľadiska umeleckého štýlu, ceny, dostupnosti bydliska alebo svadobnej lokácie a hlavne - ktorí majú voľný termín v deň vašej svadby.

 

Foto: Chriss by nevesta.sk


Pokračovanie - Ako si vybrať svadobného fotografa - 3. časť

eva  | 1.10.2012, 10:00