Ako si vybrať svadobného fotografa - 3. časť

Je načase stretnúť sa osobne. Keďže vo svadobný deň bude fotograf váš rovnocenný partner, od ktorého veľa závisí, stretnutie s ním bude rozhodujúce pre vaše záverečné áno – nie.

svadobne_foto_3_titulka

S prvým osobným stretnutím nečakajte a dohodnite si ho na začiatku svojich svadobných príprav, hneď po stanovení vášho termínu svadby. Príďte obaja aj s partnerom. Buďte otvorení a spýtajte sa všetko, čo vás zaujíma a čo pokladáte za dôležité. Buďte pripravení na to, že aj fotograf sa bude pýtať – profesionál vás bude chcieť lepšie spoznať, aby vám mohol navrhnúť koncepciu svadobného fotenia presne „šitú na vás“ – premyslieť zaujímavé miesta na fotenie, dohodnúť si tému a prípadné „rekvizity“, ktoré sa pri fotení použijú. Mali by ste prebrať vašu predstavu o svadbe, o počte hostí a charaktere vybraných lokácií na obrad a hostinu.

 

Chystáte veľkú, pompéznu svadbu? Alebo to bude tichšia svadba v kruhu najbližších? Povedzte mu o tom!


Nepodceňte dojem, ktorý z neho máte: ak príde neupravený alebo bude meškať bez toho, aby vám predtým zavolal, nečakajte vo svoj svadobný deň zázraky a počítajte s tým, že sa inak nestane ani na vašej svadbe. Ak teda chcete, aby ste sa mohli stopercentne spoľahnúť, že v deň svadby bude dochvíľny, dôstojne a primerane oblečený a správať sa profesionálne, malo by to tak byť aj počas vášho stretnutia. Ak to tak nie je, máme len jednu radu – poďakujte sa za stretnutie a nemilosrdne si jeho meno vyškrnite z vášho zoznamu. Rovnako postupujte aj pri osobe, ktorá bude na stretnutí na vaše otázky reagovať pasívnym áno – nie. Fotografovanie je kreatívny umelecký proces, ktorý si vyžaduje veľké osobné nasadenie a akciu. Musíte si byť jednoducho vzájomne sympatickí a tento záujem nesmie byť predstieraný.


Ten fotograf, ktorý vo vás zanechal vynikajúci dojem je ten, ktorý by mal byť váš svadobný fotograf.

 

Ak sú vám sympatickí dvaja alebo viacerí, starostlivo zvážte všetky pre a proti a definitívne sa rozhodnite pre jedného z nich. Fotografom, s ktorými ste sa stretli, ale ktorých ste si nevybrali, by ste sa mali za stretnutie poďakovať a čo najskôr im oznámiť, že ste sa rozhodli inak. Myslite na to, že si môžu termín pre vás blokovať, preto by od vás nebolo korektné neoznámiť im vaše rozhodnutie.
S vaším fotografom by ste mali uzatvoriť zmluvu, aby ste si boli istí termínom a aj dohodnutými podmienkami.

 

Foto: Chriss by nevesta.sk


Pokračovanie - Ako si vybrať svadobného fotografa 4. časť

 

eva | 1.10.2012, 11:00