Šimkovičová v novom stylingu

Prijala som novú výzvu - obliekať nasledujúcu sezónu moderátorku Martinu Šimkovičovú do Televíznych novín TV Markíza. Úloha to nebola jednoduchá, všetko má svoje pravidlá, ale myslím, že bolo načase ich trochu pozmeniť. Pozitívne.



andrea-paldan_simkovicova_titulka

Pôvodná predstava spočívala v športovo-elegantnom štýle, niečo také, ako mala doteraz. Keď sa však veci robia „tak ako doteraz“, nevzniká nič nové, kreatívne, inovatívne... Chcelo to zmenu. Bola to výzva zvlášť v tom, že na obraze môžu veci „vypáliť“ inak, ako ich vidieť v skutočnosti, treba si uvedomiť, čo je vhodné a čo nevhodné, rešpektovať zopár zásadnych faktov, a potom už len nájsť spôsob ako priniesť novoty. Našťastie som dostala voľnú ruku pri navrhovaní a vtedy sa človeku hneď lepšie robí, akosi zo srdca.
Prvej sérii modelov tak zavládla pre moju tvorbu typická ženská krása a elegancia, čisté línie a dôraz na detail, v ktorých sa Martina napokon našla. Sadli sme si nielen v rámci dizajnu, ale aj ľudsky a to je dôležité. Modely podtrhávajú Martininu pozitívnu energiu a nesú sa v duchu žiarivých farieb, štíhlych línií a príjemných materiálov.

 

andrea-paldan_simkovicova-1-web-duo-link

 

V kontraste je harmónia. Výrazne čierne detaily od linky cez plochu až po ornament sú premyslené tak, aby sa spojili do dizajnérskej „mňamky“. Ručne našívaná čipka sa v páse dynamicky zužuje a spolu s radom drobných gombičiek vytvára zaujímavý zrkadlový efekt.

 

andrea-paldan_simkovicova-2-web-duo-link

 

Hodvábne sako vo farbe champagne a jemnou čipkou čaká špeciálne na vianočné vysielanie. Decentné, s flitríkmi a korálkami tón v tóne navodzuje slávnostnú atmosféru, trochu romantiky vykúzli saténová mašľa a bodkou na doťuknutie dizajnu je chutná štrasová mašlička na klope saka.

 

andrea-paldan_simkovicova-3-web-duo-link


Zaujímavým prvkom na tomto pistáciovom sačku je tenký opasok s kovovou sponou. Príjemnú ženskú líniu tvoria naberané rukávy a záhyby od pása zvýrazňujúce boky. Špecialitkou je tiež blúzka s minimalistickým žabóm, ktoré je vytvorené zo šifónových lupienkov rezaných laserom a našívaných do bohatého 3D efektu. Jednoduché a elegantné.

 

andrea-paldan_simkovicova-4-web-duo-link

 

Reakciou na všetky tie obyčajné, striedme a upnuté saká je toto hravé „retro“ sačko. Uvoľnená silueta zapínania na slučky vpredu odhaľuje šaty a vzniknutá vertikálna línia tak navyše pôsobí zoštíhľujúco. Rukávy sú opäť naberané, skvelý trik pre útle ramená.
Pozrite sa bližšie na foto detailu - vtipným prvkom je optický dojem dvojitej klopy spravený lemovaním, klopa je tak špicatá aj guľatá zároveň.

 

andrea-paldan_simkovicova-5-web-duo-link

 

S Martinou sme sa zhodli v kovových detailoch, ktoré obidve proste milujeme. Šťavnatá ružová farba hodvábneho šantungu, strieborné pliešky a vysnívané zapínanie na retiazku sú neprehliadnuteľné. Dovolím si povedať, že toto sako prináša do televíznych novín naozaj svieži vietor a nový štýl.

 

andrea-paldan_simkovicova-6-web-duo-link

 

A ako pravá dáma v chanelovskom kostýmčeku doplnenom perlovými šperkami. Biela je farbou vysokej elegancie a v kombinácii s jemným zlatým lemom a vystrapkanými okrajmi aj typickým chanelovským modelom, ktorý by nemal chýbať v šatníku žiadnej dámy.

 

Ktorý model sa vám páči najviac?

 

Foto: Peter Frolo

Andrea | 24.11.2012, 13:00