Collistar: zaostrené na talianske očné tiene

Drobné kozmetické pokladíky značky Collistar nájdete ukryté medzi inými kvalitnými značkami výhradne v parfumériach Fann. Mnoho mojich známych príchod talianskej značky na náš trh ani nezaznamenalo, a to je škoda. Ste nimi aj vy? Nevadí. Som tu preto, aby sme sa spoločne vydali na našu prvú misiu – COLLISTAR – zaostrené na talianske očné tiene.



coll

Tieniky najpredávanejšej značky v talianskych parfumériách sa vyznačujú sýtymi farbami a výber základných druhov je široký. Sú typické mono-balením a kazetky rôznych odtieňov u nich nenájdete. Obal obsahuje veľké množstvo tieňu, ktorý len tak ľahko nespotrebujete. Môžete siahnuť po tieňoch s wet&dry efektom, po žiarivých práškových tieňoch, tieňoch 2v1 so saténovým efektom, ktorý v sebe ukrýva aj podkladovú bázu alebo po tieňoch s hodvábnym efektom.

 

dsc_0419


Ja som hrdou majiteľkou dvoch wet&dry tienikov a jedného tienika s hodvábnym efektom. Na perleťové práškové tiene Eyeshadow Luminous Powder, ktorých obal sa podobá lesku na pery a aj ich aplikátor sa uzatvára podobným závitovým spôsobom, som si netrúfla. Po skúsenostiach s podobným typom tieňov značiek Avon a Gosh, viem, že ich nanášanie je komplikované. Moje líca ostali po ich aplikácii celé trblietavé a farebné. Používať triky s obrúskami, ktoré si priložíte pod oko alebo s púdrom, ktorý si na oblasť nanesiete vo veľkom množstve a potom ho zotriete, mi pripadá ako strata času. Načo takáto procedúra, keď si môžete kúpiť klasické tiene, ktoré vám spravia tú istú službu a ešte pri tom ušetríte čas? V tomto prípade som Collistaru šancu nedala.

 

dsc_0423

 

Môj prvý Wet&dry Eyeshadow som si kúpila už pred nejakým rôčkom, potrebovala som sýto fialovú trblietavú farbu k šatám na ples. Odvtedy prešli obal i textúra renováciou. Na rozdiel od staršieho typu, vyzerá ten nový modernejšie a luxusnejšie a jeho zloženie je ľahšie a jemnejšie. Nevýhodou krásneho obalu je ťažšie otváranie a nepriehľadný vrch. Problém vzniká, keď vlastníte viac odtieňov, potom je hľadanie tieňa, ktorý práve potrebujete, zbytočne zdĺhavý. Neostáva vám nič iné, ako tiene otáčať a rozoznávať ich podľa názvu vytlačeného na spodnej strane obalu alebo každý postupne otvárať. Priehľadný obal firma nahradila vnútorným zrkadielkom, ale po pár otvoreniach sa mi zrkadielko na jednom z tieňov uvoľnilo. Samotný tieň sa nanáša najľahšie prstom. Aplikátorom sa farba nanáša ťažko, je na môj vkus príliš drobný, ten starší, zvláštne zaoblene tvarovaný, sa mi držal ľahšie. Tieň pôsobí hutnejšie, môže to byť spôsobené tým, že vlastním len sýte farby, tie jemné môžu mať ľahšiu textúru, aj napriek tomu mám z matného tienika na prste zamatový pocit, trblietavý by som si už nekúpila. V obale mal krajšiu farbu ako na viečku a zle sa mi nanášal. Bez podkladovej bázy sa nezaobídete. Tiene krásne na viečko prilepí a zaručí vám mokrý efekt aj bez navlhčenia aplikátora. Farba matného tieňa je na viečku rovnako sýta ako farba v obale. Trblietky v mojom fialovom odtieni pri nanášaní jemne opadávajú na líce a nepomôže ani púder, netrblietam sa však príliš a tak to vnímam ako jemný rozjasňovač.

 

dsc_0420

 

Druhý tienik je z novej kolekcie Milano fall-winter make up. Odtieň Lagoon evokuje skôr leto, ale červenovláskam pôjde aj v zime. Drží neuveriteľne, pri nanášaní prstom mi ostal prst jemne zelenkavý, aj keď som naň použila vlhčený obrúsok. Farba na viečku je krásne sýta a s podkladovou bázou vám tienik na viečku vydrží skutočne dlho a ľahko sa nanáša. Predavačka ma v parfumérii uisťovala, že ide o tieň spojený s podkladovou bázou, túto informáciu som ale na internete pri tomto type tieňu nenašla.

Tretí tieň mojej Collistar výbavy je z kolekcie Silk Effect Eyeshadow. Tento tieň mám najradšej. Aj vtedy, keď sa nenanáša namokro, je krásne intenzívny. Ja vlastním odtieň Blue jeans a som nadmieru spokojná. Je žiarivý, jemný a moje oči s ním len ta ľahko neprehliadnete.


Výsledné hodnotenie: Tiene značky Collistar splnia vaše očakávania. Pomer cena (cca 15 eur) a kvalita je rozhodujúci. Osobne odporúčam kolekciu Silk Effect Eyeshadow, konkrétne jej nové jesenné odtiene. Odkazujem však správcom stránky www.collistar.sk, aby si urobili tú námahu a stránku pravidelne obnovovali. Je smutné, že keď prepnete nastavenie na inú krajinu, dozviete sa o novej kolekcii jeseň-zima, zatiaľ čo na slovenskej verzii svieti ešte stále kolekcia jar-leto.


 

Nabudúce: Rúž ako symbol ženskosti. Posvietime si na rúže značiek Lancôme, Avon, Oriflame, L´oreal, Pupa, Guerlain, LipFusion a Tian De.

 

dsc_0417horz

Michelle Beauty | 19.11.2012, 10:00