Komu zazvonili svadobné zvony v roku 2012?

Svadba je najočakávanejším momentom v živote každej z nás. Po romantickom zasnúbení nás čakajú mesiace dlhých príprav, nervozita v deň pred svadbou nie je ničím výnimočná. Či už veľká svadba alebo malý obrad v kruhu najbližších – vždy je tento moment krásny. Predstavte si ale, že ste hollywoodska celebrita a o vašu svadbu sa zaujíma o niekoľko tisíc zvedavých očí viac, akoby ste očakávali.
brad_pitt_jolie

Ak teda nie ste Iveta Bartošová (ktorá si svojho už exmanžela Jiřího Pomejeho) brala naozaj pompézne. Určite mi dáte za pravdu, že nejakú tú vrásku navyše vám tieto starosti určite urobia (hlavne ak o publicitu vášho najkrajšieho dňa naozaj nestojíte). Každý snáď očakával, že sa Brad Pitt konečne rozhýbe a povie matke svojich (aj adoptovaných) detí konečne povestné „I do“ a noviny a bulvár budú mať o čom písať. Nedočkali sme sa (možno aj áno, ale táto svadba verejná nebola), a tak ostávame v sladkej nevedomosti skoro ako v prípade nášho Paľa Haberu a jeho milej, Daniely Peštovej.
Naproti tomu bývalá manželka už spomínaného Brada Jennifer Aniston sa tiež dočkala zásnub, takže ak by sa zostavoval rebríček najočakávanejších svadieb na rok 2013, mohli by sme práve tú ich zaradiť na popredné miesta. Ani nie tak preto, žeby sme Jennifer chceli vidieť vo svadobnom, skôr preto, aby sme jej mohli zaželať všetko najlepšie, pretože ona si to naozaj zaslúži.

Poďme však k svadbám, o ktorých sa naozaj hovorilo, a my sme pre vás vybrali štyri – spojenie ona známa/on nie, obaja známi, ona neznáma/on známy. No a jednu neobvyklú ona známa/ona neznáma.

 

drew_will_svadby12


Ak má niektorá z vás rada filmy ako Nepobozkaná či 50-krát a stále po prvýkrát, určite viete, že do chomúta „vliezla“ hlavná predstaviteľka týchto filmov – očarujúca Drew Barrymore. Vzala si Willa Koplmana, s ktorým zasnúbený pár tvorili približne päť mesiacov. Hoci pre Drew to nebola žiadna novinka, veríme že do tretice všetko dobré, aj s jej najnovším, najvoňavejším prírastkom do rodiny – dievčatkom Olive, ktorá sa narodila 26. septembra 2012. Svadba ala garden party sa konala 2. júna tohto roku v Kalifornii, v Montecite. Na svadbe nechýbala Reese Witherspoon (s jej aktuálnym manželom), Cameron Diaz alebo Busy Philips. Nevesta sa vydávala v šatách od značky Chanel a jej svadobná kytica bola naozaj nádherná.

 

justin_jessica_svady12

 

Hoci svadbe predchádzajú zásnuby, o svadbe páru - Jessica Biel a Justin Timberlake nikto do poslednej chvíle nevedel. Hoci som mala vždy pocit, že Justin jednoducho patrí k Britney, asi to naozaj tak nebude. Dvojica sa vzala 19. októbra 2012 a Jessica dostala okrem ohromnej kopy svadobných darčekov jeden výnimočný – kým ona kráčala uličkou, Justin hral na gitare a spieval jej. Naozaj krásne. Dvojica sa vzala v Taliansku vo Fasane, v Borgo Egnazia. Svadby sa zúčastnilo približne 100 hostí, nechýbala napríklad Beverley Mitchell, ktorú si isto pamätáte zo seriálu V siedmom nebi. Nevesta nezvolila klasickú bielu, no vydala sa v ružových šatách z dielne Giambattista Valli.

 

matthew_mcconauhey_svadby12


Rodičia spoločných detí, Vidy a Leviho, Matthew McConaughey a Camila Alves (ktorá prijala meno manžela) sa vzali v júni tohto roka v Texase, na mieste, kde sa Matthew narodil. Svadba a oslava vraj trvala niekoľko dní a podľa označení niektorých zúčastnených to bola „najdivokejšia oslava manželstva“. Asi si to treba užiť kým sa dá, nie? Hoci sú spolu už šesť rokov, v svadbu nikto neveril, až kým sa o nej priamo na mieste nedozvedel.

 

cynthia_nixon_svadby12


Cynthia Nixon, známa ako Miranda Hobbesová z kultového seriálu Sex and the city, si v máji tohto roku vzala svoju dlhoročnú priateľku Christine Marinoni, s ktorou má spoločného syna, ktorý sa narodil vo februári 2011 – Maxa Ellingtona Nixon – Marinoni. Cynthia má z predchádzajúceho manželstva ešte dve deti. Pár čakal iba nato, kým sa budú môcť vziať a kým budú tieto manželstvá povolené aj v New Yorku. Stalo sa tak, preto dvojici už nič nebránilo, aby sa vzali.


Tento rok bol bohatý na svadby a zásnuby, na bilancovanie, ale aj na rozvody a rozchody. Svojim či už známym alebo neznámym rodičom robia radosť detičky, ktorých sa tento rok tiež narodilo neúrekom. Ale taký už býva každý jeden rok. Tak ak ste sa tento rok vydali i vy, prajeme všetko najlepšie!

 

Foto: SITA/AP

KačLigač | 20.12.2012, 15:00