5 tipov na vianočný darček pre budúcu nevestu

Čo môže byť krajšie než pocit, že sa blížia Vianoce a vy ste budúca nevesta? Možno len to, že koniec sveta skutočne neprišiel, a vy si šťastné dni pokoja v kruhu blízkych môžete užívať naďalej.

mikulas_lezato_stromcek

Ak však patríte medzi rodinu či priateľov nevesty, a chcete jej vianočné sviatky spríjemniť a možno trochu okoreniť, stačí vybrať ten správny darček. Chytá vás panika? Nemusí. Naše rady vám zaručene pomôžu vybrať to pravé orechové.

1. Ak patríte medzi družičky (kamarátky)


Buďte kreatívna. Buďte odvážna. Družička nie je družičkou len tak pre parádu. Má za úlohu pomáhať, a najmä vytvárať dobrú náladu u nevesty. Ak sa zamyslíte, praktické dary dostane nevesta takmer od každého. Prakticky – nepraktické môže dostať práve od vás. Ak máte čas „posurfovať“ na internete, natrafíte na rôzne maličkosti ktoré potešia i rozosmejú. Napríklad diaľkový ovládač na ovládanie mužov. Ideálne pre budúcu nevestu. Stačí stlačiť tlačidlo „upratať“ a ak je váš budúci vyvolený veselá kopa, možno to zaberie. Zdá sa vám to nudné? A čo tak bungee jumping? Trocha adrenalínu pred svadbou nezaškodí. Kúpte zoskok pre dvoch, aby sa nevesta nebála. Malá rada – bungee jumping darujte zo slovami „pre teba a tvoju budúcu polovičku“. Ak tak neurobíte, môže sa vám to vypomstiť.

 

2. Ak ste budúci manžel (a chcete ním aj zostať)

Mali by ste myslieť nato, že vašu drahú sexi spodná bielizeň „a lá pani Clausová“ poteší. No nie tak veľmi ako vás. Šperky sú tiež krásne, no ak v sebe ukrývate nádych šibalstva, myslite dopredu. Po svadbe budete spolu deň čo deň, a každý potrebuje oddych a čas len pre seba. Aj vy, aj vaša polovička. Čo tak ročný poukaz na jej obľúbený aerobik? Alebo niečo čo ešte neskúsila. Kurzy jógy, pilates. Ak patrí medzi urážlivé, neriskujte, môže si pomyslieť, že chcete aby schudla. Dnes sa dajú poukazy, alebo kurzy kúpiť takmer na čokoľvek. Kurzy cudzích jazykov (ak sa rada vzdeláva), kreslenia (ak patrí medzi umelcov). Fantázii sa medze nekladú.

 

vianoce_darcek

3. Ak ste starostlivý rodič

Po celý život ste vašej dcére radili a starali sa o ňu. Teraz odchádza z hniezda. Aj ona bude matkou. Nebude vám robiť spoločnosť, nebude s vami každý deň. Ak chcete, aby vám toho uniklo čo najmenej, zariaďte si to. Kvalitná digitálna kamera ktorá sa hravo ovláda, zachová spomienky, ktoré sú v rodine také dôležité. Ak sa vám kamera zdá finančne náročná (veď svadba sa blíži, a treba prispieť), krásnym a praktickým darom je kniha. Nie taká hocijaká. Čo tak niečo vtipné? Napríklad knihy o tom ako sa v manželstve nezblázniť? K tomu stačí pridať červený náramok proti zarieknutiu od budúcej svokry vašej dcéry – ten však pred zaťom zatajte.

 

4. Ak ste starý rodič

Dary od starých rodičov sú takmer vždy výnimočné a vzácne. Čo-to ste si prežili, a pre vnučku ste takpovediac vzorom. Niekým, kto ich v detstve rozmaznával. Najkrajším darom, aký môžete svojej milovanej vnučke darovať, bude tradícia. Niečo staré, niečo modré, niečo požičané a niečo nové. Krásne a zároveň praktické – keďže svadba je za dverami.

 

5. Darček od seba pre seba

Možno to znie čudne, no občas je krásne darovať darček samej sebe. Venujte si chvíľku pokoja s blízkymi – napríklad víkend na horách, či vo wellness. Veď byť nevestou je stresujúce.

 

Foto: nevesta.sk

Nina M. | 16.12.2014, 18:00