Svadba v Las Vegas

Čo vám napadne pri slove svadba? Väčšina párov myslí na najkrajší (najhektickejší) deň ich života, romantiku, rodinu, kostol.... Iní, väčší realisti vedia, že svadba znamená aj odľahčenie - nie však na duši. V prípade, že sa chystáte pripraviť svadbu, na ktorú ani po pätnástich rokoch nezabudnete, musí byť fakt veľkolepá!
vegas_1

Budete za hrdinov!

 

Celá rodina, drahá hostina, šaty, šaty pre družičky, a mnoho iného. Desí vás táto predstava? V tom prípade ste rebelka, a svadba plná klišé nie je pre vás. Rebeli by mali byť iní. Svadba v Las Vegas vám určite neprinesie prvenstvo a originalitu, no rozhodne to bude zážitok na celý život. Vaša rodina, najmä staršia generácia len pokrúti hlavou, a povie si "sodoma gomora". Zato keď vašim deťom poviete, že ste kvôli svadbe precestovali polku sveta, vzali sa v meste hriechu, kde vás oddal Elvis - budete za hrdinov. Svadba v Las Vegas nie je výnimočná. Ročne sa v Las Vegas koná niekoľko tisícok svadieb. Ak nie aj viac. Je to výnosný biznis, môžete sa vziať takmer na každom kroku. Závisí len od vás koľko peňazí chcete investovať.

 

Znesú vám modré z neba


Za pár dolárov, si kúpite balík ktorý zahŕňa takmer všetko – samozrejme v prípade, že nemáte príliš nezvyčajné požiadavky. Už za 250 dolárov vám poskytnú kaplnku, hudbu, deluxe (hodvábnu) kyticu, video, 24 farebných fotografií (digitálne fotografie za 30 dolárov naviac), boutonnierelimuzínu (za 30 dolárov navyše) a dokonca aj pomocníka, za ktorého si taktiež priplatíte 50 dolárov. Ako sami vidíte, za menší či väčší príplatok vám však znesú aj modré z neba. Cena leteniek sa neustále mení, ale ak natrafíte na dobrú cenu, dajú sa zohnať už za 600 eur.

bellagio_vegas_titulka

 

Kameň úrazu

 

Svadba v Las Vegas je skrátka akási klasika, no pre ľudí zo Slovenska je to napriek tomu dobrodružstvo. Nikde nie je napísané, že musíte ostať pri klasickej svadbe v kaplnke. Svoje áno môžete povedať aj na kolotoči, v aute, na mrakodrape, gondole, v helikoptére, dokonca pod vodou. Alebo v luxusnom hoteli Bellagio.
Ak sa nazdávate, že papierovanie okolo svadby v zahraničí bude nočnou morou, ste na omyle. Ľahkosť vybavenia všetkých dokumentov je až prekvapujúca. K uzavretiu sobáša potrebujete platný biometrický cestovný pas, povolenie k pobytu do USA, a požehnanie vašich najbližších. V Las Vegas navštívite svadobný úrad, získate potvrdenie o tom, že ste spôsobilí uzavrieť manželstvo, a je to. Všetko ostatné máte v cene. Po svadbe získate svadobnú licenciu, ktorú vám na Slovensku úradne preložia, a na miestnej matrike vám ju potvrdia. A ste svoji v dobrom aj v zlom.
Jediným kameňom úrazu bude smútok vašej rodiny. Veď predsa, svadby sú na Slovensku rodinnou tradíciou. Tým, že stavíte na Las Vegas, zbavíte sa zložitého organizovania. Užijete si hazard v kasínach, a všetky atrakcie, ktoré toto preslávené mesto ponúka – a hlavne, budete mať zážitok na celý život.

 

Foto: SITA/AP

Nina M. | 14.1.2013, 10:00