Badgley & Mischka: Návrhársky i manželský pár II

Minulý týždeň sme vám v skratke načrtli, ako sa vyvíjala kariéra návrhárskeho dua v jej začiatkoch. Okrem toho, ste mohli vidieť aj niektoré z ich modelov, no dnes vás pozývame na prehliadku ich prominentných svadobných šiat, ale aj modelov, ktoré si obliekli známe osobnosti.


badgley_mischkaii_tit

Začiatky nebývajú ľahké a ani v prípade návrhárskeho dua to nebolo inak. Avšak po prekonaní počiatočných problémov, ktoré sa týkali najmä financií, sa v roku 1992 začala pre značku Badgley Mischka črtať krajšia budúcnosť. Práve v tomto roku odkúpila podiel na tejto značke nemecká spoločnosť Escada, čím vyriešila finančné problémy dua. Vďaka tomu mohli návrhári začať používať luxusnejšie látky, a tak sa im otvorila cesta k známym dámam a ich diela si obliekla napríklad Kate Winslet, Helen Mirren či česká modelka Petra Němcová.

 

kate-winslet


nemcova

 

Keďže sa značka Badgely Mischka už od začiatku špecializovala na večerné šaty, záujem o ich modely sa zvyšoval v súvislosti s odovzdávaním rôznych prestížnych filmových ocenení. Zaujímavosťou je, že návrhári myslia aj na dámy v zrelom veku a túto ich prednosť využila napríklad Helen Mirren, ktorá prišla na odovzdávanie zlatých glóbusov v takejto vkusnej, no vôbec nie nudnej róbe. Decentné šaty z jesennej kolekcie na tento rok dokázali, že Badgley a Mischka nepoznajú vekové hranice. Kontrast medzi čiernou a zlatou dodal modelu glamour look a okrem toho mu dal medzi ostatnými, farebne menej nápadnými, róbami možnosť krásne vyniknúť.

 

badgley_mischkaii_1

 

brooke-shield

 

V takýchto skvostných fuksiových šatách sa na odovzdávaní cien Grammy v roku 2008 objavila americká herečka a modelka Brooke Shields. Svieže šaty s vrstvenou šifónovou sukňou a jemne zdobeným korzetom sú dekorované aj nenápadnou brošňou na boku.

 

badgley_mischkaii_4

 

Už sa konečne dostávame k čerešničke na torte, ktorou sú v prípade návrhárskej dvojice Badgley Mischka svadobné šaty. Vo svadobnej móde patria títo dvaja páni k módnej špičke a dôkazom toho je aj skutočnosť, že si ich niekoľko známych dám vybrala, aby im navrhli svadobné šaty.

 

badgleymischka_tori_spelling

 

Jednou z dám, ktorá sa vo svoj veľký deň zverila do rúk amerických návrhárov, je aj Tori Spelling. Hviezdička zo seriálu Beverly Hills 902 10 si na svadbu s Charliem Shanianio, ktorá sa konala v roku 2004, obliekla šaty s nádychom do vintage zdobené drobnými lesklými korálikmi. V jemnom závoji pôsobila Tori skutočne očarujúco, čo poviete?

 

carmenelectra

 

Ďalšou zo známych dám, ktorá sa rozhodla pre svadobné šaty z dielne Badgley Mischka, je herečka a modelka Carmen Electra. Jej svadobné šaty však v porovnaní s tými, ktoré mala Tori Spelling, pôsobia klasickejšie a tradičnejšie. Napriek tomu ale treba uznať, že model Carmen pristal a herečka sa nám ukázala v trochu inom svetle, ako ju poznáme.

  

Foto: SITA/AP, redcarpet-fashionawards.com

Publikované 10. 4. 2013

Petra  | 10.4.2015, 13:00