Svadobné darčeky: Jahodovo-malinové variácie

Keď svadobný hosť zasadne k slávnostne prestretému stolu, malý, chutný, voňavý darček ho poteší skoro tak ako dobrá partia pri stole. S výbornou cukrárkou Dankou Meszárosovou sme pre vás vytvorili tipy na svieže jahodovo-malinové dobrôtky.



danka_web_kolace_titulka

Malinová miňonka s čokoládovou mriežkou
Čím menší, tým lepší. Miňonka - koláčik na jedno sústo, môže byť rôznych tvarov a chutí. My sme si zvolili oválny tvar, na spodu krehké piškótové cesto, ktoré dekoruje ľahúčky malinový krém. Na vrch jemná želatínová glazúra, ozdobiť stačí jednou malinkou. Delikátnu chuť podčiarkne mriežka z belgickej čokolády.

 

danka_web_kolace_5


Čokoládový závoj s malinovou miňonkou
Variácia pre fajnšmekrov. Len si predstavte, ako sa čokoládový závoj s ružovou kresbou rozplýva na jazyku. Chuť dopĺňa svieže ovocie a jemný krém s piškótou. Je možné, že na pár chvíľ sa ocitnete v gurmánskom raji...

 

danka_web_kolace_4


Jahodový vankúšik s cukrovou glazúrou
Efekt nadýchaného vankúšika je tajomstvom pani cukrárky. Prezradíme aspoň to, že chutí úžasne. Zdobiť ho môžu všakovaké milé symboly lásky, či už svadobné obrúčky, srdiečko z čokolády, marcipánový motýlik... My sme sa rozhodli pre šťavnatú jahôdku a chrumkavú cukrovú glazúru. 

 

danka_web_kolace_3


Jahodový košíček s bielou čokoládou
Ak chcete svojich hostí potešiť so svadobným darčekom o niečo dlhšie, doprajte im chrumkavý košíček, z ktorého môžu s lyžičkou mlsať jahodový krém. Lístočky z bielej čokolády sa so sviežou jahôdkou skvele dopĺňajú. Tak osviežujúca ako vyzerá, aj chutí.

 

danka_web_kolace_2

 

Foto: Chriss by nevesta.sk
Zákusky z cukrárskej dielne Daniely Meszárosovej vyrobené špeciálne pre on-line časopis NEVESTA

Chriss | 21.6.2013, 17:00