Beauty blogerka Monica In Essence: Život sa mi zmenil absolútne krásnym smerom

Pravidelne nás inšpiruje skvelými tipmi na denné a večerné líčenie alebo kozmetickými recenziami. Perfektne nalíčiť dokáže nielen seba, ale aj nás ostatné a zvlášť nevesty ju vyhľadávajú, aby ich skrášlila vo svoj veľký deň. To, že je úspešná a rešpektovaná blogerka sa však nestalo zo dňa na deň...
monika_titulka
Prečo ste si založili blog a ako sa vám odvtedy, čo ho píšete, zmenil život?
Blog som si založila na podnet jednej z mojich najbližších kamarátok. Býva vo Švédsku a často sme na diaľku diskutovali a možnostiach a produktoch vhodných na líčenie. Ani už neviem, ktorej z nás napadlo (ale myslím, že priamo asi ju) založiť si blog. Ani zďaleka som si nemyslela, že budem mať toľko čitateľov, koľko mám napríklad teraz. A už tobôž som si nemyslela, že by aj niekoho iného zaujímali moje názory na rôzne kozmetické produkty, ako vnímam líčenia alebo ako sa líčim. 
Život sa mi zmenil absolútne krásnym smerom. Stretávam sa so ženami, ktoré majú podobnú záľubu ako ja, veľa krát mám možnosť otestovať produkty, ku ktorým by som sa asi normálne nedostala, alebo by mi ani nepadlo ich kúpiť. Komunikujem s čitateľkami, radosť si s nimi písať a preberať to, čo ma baví asi najviac v mojom živote. Zmenilo sa aj moje priame okolie, prestali vnímať kozmetiku a líčenie ako niečo len pre ženy, ktoré nezaujíma nič iné len sa skrášľovať, ale že to môže byť aj “seriózna” záľuba". 


monika_mary_kay_blue_evening-licenie

Krásne sa nalíčiť - to je doslova umenie. Kedy ste k nemu pričuchli?
Úplne prvý kontakt s dekoratívnou kozmetikou som mala asi v dvoch rokoch, keď som si od mojich tiet "požičala” rúže a veľmi kreatívne som povyfarbovala stenu :). Potom si pamätám, ako ma práve jedna z nich nalíčila ako Lucku Vondráčkovú, ktorá bola mojím veľkým vzorom vo veku asi 11 rokov. Vlastne až takto spätne si uvedomujem, že som sa v kozmetike vŕtala naozaj už od malička a líčenie ma neustále lákalo. Ale naozaj líčiť som sa začala až ku koncu základnej školy, kde som začínala s triom: make-up, bledomodré trblietavé tiene a riasenka. Vďakabohu výrazná čierna ceruzka ma obišla. Ale aj tie tiene museli byť na mne celkom zaujímavé, pretože som si líčila jedným odtieňom pohyblivé viečko, ohyb aj nadočnicový oblúk. Moja maminka sa vždy o pleť starala a mala aj celkom zaujímavé zásoby dekoratívnej kozmetiky, takže take prvé pokusy vznikali ešte pred pubertou. Na strednej škole som bledomodré tiene vymenila za bledofialové a bledošedé. Počas vysokej školy som okrem seba, začala líčiť aj kamarátky. A asi pred štyrmi rokmi som začala skúšať líčiť aj na svadby a plesy.

Žena by asi nikdy nemala zaspať na vavrínoch a líčenie prispôsobovať svojmu veku a, samozrejme, príležitosti. Ako sa vyvíja váš štýl?
Viac a viac si začínam uvedomovať, ako veľmi je podstatná starostlivosť o pleť, takže som vo fáze, kedy sôr riešim krémiky, séra a kozmetičky. Na deň sa líčim veľmi neutrálne. Makeupovo sa odreagovávam v bežnom živote málokedy, keď tak iba pod okuliare alebo na večer. Kedysi som nemala problem nosiť veľmi farebné a výrazné líčenie aj na deň, dnes už ale nie. Obľubujem rúže a viac a viac si vyberám čo zakúpiť a testovať, pretože kedysi som bola v nákupoch celkom impulzívna a nahovorili by ste ma asi aj na podkladovú bázu na nos :).
V minulosti som venovala veľa pozornosti očiam, nepoužívala som bronzer, podkladovú bázu, rozjasňovač, gelové, tekuté linky a ani rúže (iba lesky). Oči som si líčila len jedným tieňom a ceruzku na oči používala iba výnimočne. Momentálne sa rada s líčením vyhrám, tvár denne kontúrujem a viac sa vyhrávam s líčením očí (zvýraznenie hĺbky oka a pod.)

monika_denne

Čo skrýva váš kozmetický kufrík? Akým značkám ste verná? Alebo skúšate stále niečo nové?
Môj kozmetický kufrík (momentálne teda skôr “kufrisko”) je zmesou všetkých možných značiek a produktov. Vo svete kozmetiky je toho toľko čo objavovať, takže väčšinou skúšam stále niečo nové. V obľúbenosti značiek sa mi ťažko preferuje jedna, pretože každá značka má niečo svoje a nie vždy celé portfólio produktov jednotlivých značiek býva dobré. Ale momentálne som fascinovaná švédskou dekoratívnou kozmetikou Make Up Store, veľa času trávim v Pupe a najviac líčim so štetcami od Zoevy a Real Techniques.

Vaša srdcová záležitosť v kozmetickom kufríku?
Sú tri a presne v tomto poradí:
1. Všetky moje štetce na líčenie  
2. Dobrý matný bronzer – ktorý je mojou každodennou nutnosťou
3. Rozjasňujúci korektor Luminys Touch od značky Pupa. Skvelá alternatíva slávneho Touche Eclat od YSL.

monika_1
Foto: Ales Tomis

Na svojom blogu sa venujete rôznym štýlom líčenia. Človek by ani neveril, ako všakovako sa dajú farby kombinovať... Čo vás inšpiruje vytvárať stále nové a nové tipy na líčenie?
Všetko čo je okolo. Napríklad naposledy sa stala inšpiráciou kolegyňa, ktorá mala krásne zladené oblečenie, alebo produktová rada na opaľovanie od Biodermy. Sama príroda núka nekončeno farebných kombinácií a niekedy si rada prezerám fotky svetových aj našich celebrít, práce slávnych vizážistov. Ak nepripravujem článok na blog, tak ma pravidlene inšpirujú ženy, ktoré líčim. Ale najviac inšpirácie mi prinášajú moje tiene, s ktorými si doma skúšam rôzne spôsoby nanášania, kombinujem ich navzájom a potom už dotvoriť celé líčenie býva otázkou pár minút. 

Máte nejaký vizážistický vzor?
Vzor nemám, ale mám veľmi rada slovenského vizážistu Borisa Bordácsa, ktorého sledujem už od jeho začiatkov a veľmi ma fascinuje, ako sa posúva vpred a ako sa mu darí. Veľmi rada mám youtuberku Lisu Eldridge a vizážistku Rae Morris. A všetky tie šikovné beauty blogerky. Je úžasné sledovať, ako sa dokázali vypracovať a na to, že sú takmer všetky amatérky, majú úžasné líčenia a sú tiež veľkou inšpiráciou. Za všetky spomeniem švédku Sandru z blogu Psychosandra. 

Blog Monica In Essence čítajte tu.

Pokračovanie rozhovoru na tému svadobné líčenie vám prinesieme budúci týždeň

Foto: archív Monica In Essence
Kristína  | 4.7.2013, 10:00