Aj vaša mama musí na svadbe zažiariť!

Deň vašej svadby nie je významný len pre vás a vášho partnera, ale aj pre vašich rodičov. Páni sa s voľbou vhodnej garderóby nenatrápia, dámy však čaká náročný boj s výberom tých správnych šiat, doplnkov a účesu. Chcete na svadbe vašej ratolesti zažiariť? Buďte elegantná, noblesná a ako doplnok si zvoľte predovšetkým úsmev.
21171_davids_bridal_mother_of_the_bride_dress_primary
Základným kameňom, na ktorom musíte pri výbere šiat stavať, je elegancia. Aj napriek vášmu mladému veku by ste ako mama nemali odhaliť viac, než je potrebné. Ak patríte medzi mladšie matky, zvoľte si šaty pastelovej farby, ktoré vás príjemne osviežia. 
šatypremamičku
Jednoduchými šatami v dĺžke po kolená nič nepokazíte. Počas chladnejších dní bude vaším verným spoločníkom sako, ktoré model príjemne oživí. Správne a citlivo zvolené doplnky sú ďalším podstatným kritériom. Jemné šperky, hodinky a malá kabelka z vás urobia pravú dámu. Samozrejme, nezabudnite na farebné zladenie. 
šatypremamičku
šatypremamičku
Malé čierne nikdy nesklamú, dokonca ani na svadbe. Zdá sa vám táto farba príliš smutná a fádna? Správne doplnky a malé detaily to napravia. Kombinácia čiernej a sivej pôsobí neuveriteľne vkusne a nedá sa ňou nič pokaziť. 
šatypremamičku
Priam aristokratický efekt dosiahnete za pomoci správne zvolenej farby. Kráľovská modrá je výrazná a elegantná, vínová vám dodá nádych ženskosti. 
šatypremamičku
šatypremamičku
šatypremamičku
V sivej nebudete šedá myška! Šaty so vzorom, aj napriek sivej farbe, pôsobia neobyčajne. Vyskúšajte ju kombinovať aj s inými farbami, napríklad ružovou či vínovou. Výrazný rúž si sivá róba priam vyžaduje. 
šatypremamičku
41943d_davids_bridal_mother_of_the_bride_dress_primary
Svadba v lete volá po farbách a veselých modeloch. Trendy ružová je tou správnou voľbou, vyberajte zo zemitejších a pastelových odtieňov. 
šatypremamičku
Skvostný a tak trochu extravagantný model je na svadbu v záhrade ako stvorený! Kvetiny sú nesmierne in, zaujímavý strih šiat zakryje nedostatky v oblasti bokov. Ak majú šaty odhalené ramená, siahnite po štóle, saku alebo svetríku. 
šatypremamičku
Základom je pohodlnosť. Ak vás obtiahnuté modely ako matku nelákajú a necítite sa v nich príjemne, vyskúšajte model, ktorý zakryje neželané partie. Dajte však pozor na šaty pripomínajúce vrece, vždy sa dá nájsť model, ktorý je pohodlný a zároveň upúta. 
šatypremamičku
Jednofarebný, jednoduchý model oživte výraznejšími doplnkami, napríklad efektívnym náhrdelníkom.
šatypremamičku
šatypremamičku
Čipkované aplikácie osviežia aj jednofarebný, prostý model. 
šatypremamičku
Zastávate názor, že dôležitá je nevesta a nie jej matka? Na svadobných fotografiách sa objavíte aj vy, a nie jedenkrát. Preto sa snažte vyzerať čo najlepšie a najupravenejšie. Nejde o to, koľko vaše šaty stáli. Ak do nich nehodláte investovať, myslite nato, že jednoduchosť a elegancia zaujme viac, než gýčové doplnky. Buďte krásna a elegantná a užite si svadbu vašej ratolesti tak, ako sa patrí. S úsmevom na perách, ako pravá dáma. 

Foto: SITA/AP, Barcelona Bridal Week, brides.com
Nina M. | 6.1.2014, 12:00