Máte chuť na exkluzívne valentínske menu? Pripravte si 61-tisíc libier!

Chystáte pre svoju milovanú polovičku prekvapenie v podobe valentínskej večere? V tom prípade viete, v akej cenovej hladine sa pohybuje priemerná večera v slovenskej reštaurácii. Koľko však stojí najdrahšie valentínske menu na svete? Neuveriteľných 61-tisíc libier!
bsp_beruehrung2
Hriešne drahé menu, zložené z ôsmich chodov, vytvoril britský šéfkuchár Adam Simmonds. Luxusná večera sľubuje kulinársku rozkoš a dokonalý zážitok. V ponuke nájdete extrémne drahý biely kaviár, hľuzovky, plátky zlata a dokonca ohrozený druh tuniaka. Ako afrodiziakum poslúži melón, zmrzlina či čokoláda. Samozrejme, bez kvalitného vína by to nebolo ono. Môžete si vychutnať napríklad La Romanee-Conti, Domain de la Romanee-Conti z roku 1990 za 17-tisíc libier. 
menu
Príjemnú atmosféru dotvoria jemné tóny harfy a romantický básnik. Zdá sa vám to málo romantické? Možno vás poteší 50 horiacich sviečok a biele holuby. Ťažil by vás pocit, že zatiaľ čo vy si užívate, iní trpia? Myslelo sa aj nato. Aby sa boháči cítili lepšie, za každú zakúpenú večeru poputuje tisíc libier na charitu.

Láska ide cez žalúdok. Alebo cez peňaženku? 
Celé menu je dokonale premyslené. Starostlivo vybrané vína sa výborne hodia k pripravenej večeri, navôkol romantická atmosféra, hudba, sviečky... Možno by nebolo na škodu investovať do niečoho rozumnejšieho a užiť si večeru v pohodlí domova. Čo poviete?

Zdroj: dailymail.co.uk
Foto: dailymail.co.uk, julian-service.de
Nina M. | 10.2.2014, 10:00