La Prairie: Make up, ktorý ma prekvapil

Dlho predlho som čakala, o to väčšie bolo moje nadšenie, keď som ho vytiahla z krabice... anti-aging make up od La Prairie! Očakávania boli veľké, no poďme si povedať, aká je realita. Otázka znie: stoja tie peniaze za to? Rozhodla som sa, že táto recenzia bude iná, iná v tom, že sa priamo sústredím na jeho plusy a mínusy a nevyhnem sa ani porovnávaniu. Poďme na to!


laprairie_titulka
- Cena (čo si budeme nahovárať, tá je vysoká, 77 eur na sk.strawberry.net, ja viem...uf)
- Hutnosť (mám radšej ľahké make-upy, ako je Chanel Vitalumiere Aqua, ktoré pleť natónujú a ona zostane akoby bez make-upu, ale to je vec názoru, La Prairie je hutnejší a teda aj viac krycí a to môže byť tiež jeho výhoda)
- Nenahradí korektor (ľahký make-up môžem použiť aj na kruhy pod očami, či ako podklad pod očné tiene, La Prairie je na to príliš hustý a časom sa mi v drobných linkách usadil)
- Neodporúčam nanášanie štetcom (Joj a tak to mám rada! Pár ťahov a je to. V tomto prípade som ale mala pocit, že make-up líčim po povrchu, akoby som rozotierala farbu štetcom na stenu, ale to je tiež len vec zvyku. Návod odporúča špongie alebo prsty – pre lepšie krytie, u mňa sú to prsty, špongie treba často prať a meniť kvôli baktériám a na to nemám čas ani chuť. Jedna špongia je súčasťou balenia a môžete si to teda vyskúšať.) 
- prvotný efekt ma neohúril (nevšimla som si nejaké výrazné rozjasnenie, mala som pocit, akoby mám na sebe, síce kvalitný, ale jednoducho obyčajný make-up s príjemnou vôňou, poklad v podobe extra dlhej výdrže bez mastnoty som objavila až po niekoľkých hodinách, keď som sa išla skontrolovať do zrkadla)

laprairie_2

+ Výdrž (A tá je teda excelentná! Najrýchlejšie sa mi zotrie make-up na brade a nose, La Prairie drží ako prilepený dlhé hodiny, za to má 100 bodov!)
+ Krytie (písala som, že mám rada jemné make-upy, ale nakoniec som si na hutnejšiu konzistenciu zvykla a myslím si, že najmä v čase, keď vaša pleť nie je tip-top, to tiež oceníte)
+ Pleť sa nemastí, ani nevysychá (Pri zmiešanej pleti je toto veľmi dôležité! T-zóna sa ani po niekoľkých hodinách výrazne neleskne, make-up nesteká a zvyšok tváre je dostatočne hydratovaný na to, aby pleť neštípala a netvorili sa na nej šupinky)
+ efekt „takmer“ nahej pleti (Aj keď je hutnejší, splynie s pleťou, vpije sa do nej a pôsobí veľmi prirodzene.)
+ farebná škála (Je dosť široká na to, aby si každá žena našla svoj odtieň. Ja používam odtieň 200. Na ruke sa zdá tmavší, ale pri nanášaní splynie aj s mojou, v zime svetlejšou pleťou)
+ matný efekt aj bez púdru (ten naozaj nemusíte použiť, u mňa je to len sila zvyku)
+ anti-aging efekt (ako „už čoskoro“ tridsiatnička musím začať s prevenciou, a o tom tento make up je, namiesto drahých krémov som sa preto rozhodla investovať do prevencie v podobe make-upu, ktorý nosím na pleti takmer celý deň a tým pádom pôsobí naozaj dlho.)
+ pumpička (flakónik s pumpičkou mám rada, vytlačí sa z neho malé množstvo, nikdy nie viac, ako je nutné a v prípade potreby sa dá aj odšróbovať.)
+ SPF 15

Ako podklad používam sérum a krém Natura Siberica na mastnú a zmiešanú pleť. Sérum pôsobí aj ako sťahovač pórov. Túto prírodnú kozmetiku si môžete kúpiť tu (naturasiberica.sk). Na T-zónu ešte aplikujem zmizík pórov od značky Clinique (ten ponúka viacero značiek). Ak sa ma teda spýtate, či by som si ho kúpila znova, bez váhania poznám odpoveď! La Prairie je vynikajúci make-up hodný svojho mena. Nemôžem inak, ako vám ho odporúčať ako make-up s dostatočným stredným krytím, nekonečnou výdržou, matným efektom a v neposlednom rade, ako prevenciu pred starnutím pleti.
Michelle | 17.3.2014, 10:00