Mladomanželia na kolesách

Chcete prežiť medové týždne ako praví dobrodruhovia? Berte si príklad z mladomanželov Kat a Steva Turnerovcov. Po svadbe na Novom Zélande nasadli na tandemový bicykel a domov do Británie sa nevrátili celé dva roky. Ich „hotelom“ sa počas radovánok stal bicykel, na ktorom prešli takmer celý svet.
article25821731c58092100000578823_634x422

Drvivé percento mladomanželov sa po svadbe vydá na parádnu dovolenku. Cena dovolenky sa pohybuje v rámci finančných možností, no predstava každého páru sa veľmi nelíši. Slnko, more, romantika a oddych. Užívať si krásne medové týždne, na ktorých je ako na ružiach ustlaté. Dôležité je mať pokoj. Po návrate, približne po dvoch týždňoch, sa všetko vráti do normálu a mladomanželia sa vrhnú do práce a bežného kolobehu života. Iní chcú svoje novomanželské chvíľky okoreniť a zvolia si niečo dobrodružnejšie, napríklad hory. Niektorí peniaze investujú do nového domu. Kat a Steve Turnerovci sa od bežných párov podstatne líšia. 

turnerovci

Pár sa len nedávno vrátil domov do Veľkej Británie, kde ich v Devone privítala rodina a priatelia. "Keď odchádzali, dal som im len jedinú radu – aby sa vrátili domov spolu, aj keby ten výlet mal trvať len dva týždne," uviedol Stevov otec Ian. "Ako to už býva, držali sa tejto výzvy dva roky. Bicyklovali cez púšte, dažďové pralesy, mestá a prázdne cesty. Poradili si s náročným počasím, túlavými psami, záplavami a dokonca aj so zemetrasením. Budú rozprávať úžasné príbehy, všetci sa tešíme, že ich opäť uvidíme,"  dodal. Nebojácna cesta mladého páru viedla z Nového Zélandu do Austrálie, Malajzie, Indonézie a exotického Thajska. Pokračovali do Laosu, Kambodže, Vietnamu a Číny. Cesty ich zaviedli aj do Kirgizska, Kazachstanu, Uzbekistanu a Turkmenistanu. Prešli cez Turecko, Grécko, Taliansko a romantické Francúzsko. Odtiaľ sa trajektom preplavili domov do Veľkej Británie. Dvojica spoločne "napedálovala" vyše 32-tisíc kilometrov. 

turnerovci

Ich výlet nebol len strastiplná cesta bez cieľa. Počas odvážnej cesty sa novomanželom podarilo vyzbierať peniaze pre charitatívnu organizáciu Practical Action. Čo bolo pre dvojicu vrcholom výletu? Ak očakávate tradičnú voľbu novomanželov, zbožňované Francúzsko, ste na omyle. Steve a Kat sa zamilovali do úplného opaku, Kirgizska. "Bol to úžasný zážitok – vôbec som nevedel, čo mám čakať, to meno som nevedel ani vyhláskovať,"  uviedol Steve. "Hory boli úchvatné, kočovníci na koňoch veľmi priateľskí. Bolo zaujímavé vidieť skladanie júrt, strávili sme pokojné noci kempovaním pod hviezdami,"  dodala Kat. Do pamäti novomanželov sa okrem Kirgizska vrylo i niekoľko iných, omnoho nepríjemnejších zážitkov. Čínske mesto Ting-Si zažilo počas ich prechodu zemetrasenie, ktoré si vyžiadalo celkovo 95 obetí. Kambodža si pre pár pripravila extrémne horúčavy, ktoré Steva na čas zložili. Nuž, dobrodružstvo prináša zážitky aj rany. 

turnerovci

"Boli sme unesení početnými dobrými skutkami, ktorých sa nám dostalo – od drobností, ako keď nám ľudia z okoloidúcich áut cez okno podali čokoládu či chladený nápoj, až po pohostinné privítania v domoch cudzincov, ktorí nám navarili úžasné jedlá,"  povedali o ceste manželia Turnerovci.

Manželia takmer počas celej cesty spávali pod holým nebom. Aká je najväčšia kuriozita posvadobného výletu? Tridsaťdvaročná Kat mala na tomto výlete premiéru. Na bicykli sedela prvýkrát! Z novomanželov sa počas medových týždňov stali unavení, no spokojní manželia. Trúfli by ste si?


Zdroj a foto: dailymail.co.uk, swns.com

Nina M. | 8.4.2014, 19:00