Príbehy ako z rozprávky

Svet klenotov je fascinujúci. Prečo nás, krehké bytosti, klenoty tak neuveriteľne lákajú? Je to pre ich lesk, hodnotu či prestíž? Nie každej z nás sa sen o dokonalom prsteni vykladanom diamantmi splní. Prečo by sme nemohli aspoň snívať? Predstavujeme vám príbehy dvoch nádherných šperkov, po ktorých s istotou túži takmer každá z nás.
grace_kelly’s_homecatsc892ca1476eb4e8a8b19ba14d6eea16b

Grace Kelly a princ Rainier III. 

Rok 1955 znamenal pre herečku Grace Kelly životný zlom. Či už v súkromí alebo v kariére. Ako čestný hosť na festivale v Cannes nemohla tušiť, že práve tu stretne svoju životnú lásku. Fotenie paláca v Monaku jej do života privialo človeka, ktorý pochádzal z úplne iného prostredia než ona. Napriek tomu preskočila iskra. Tak začal príbeh herečky a princa. Príbeh ako z rozprávky. 

bridal_kellyrainier_creation

O rok neskôr nasledovali zásnuby. Prstienok, ktorý spečatil ich lásku, Grace z prsta nikdy nezložila. Počas nakrúcania jej posledného filmu High Society, trvala na tom, že prsteň bude mať na prste. Viac než desaťkarátový diamantový prsteň od monackého princa Rainiera III. má na zdôraznenie originality na oboch stranách centrálneho kameňa ďalšie dva diamanty. Oba sú rezané rozdielne než centrálny diamant a vsadené do platiny. 

Vojvoda a vojvodkyňa z Windsoru

Čo všetko je muž ochotný urobiť pre lásku? Snáď najväčší ľúbostný príbeh 20. storočia dokazuje, že ani titul kráľa nemá tak veľkú hodnotu ako láska. Eduard VIII. bol britským kráľom 326 dní. Láska k Američanke Wallis Simpsonovej ho prinútila vzdať sa trónu
bridal_windsor_story
„Považoval som za nemožné niesť ťažké bremeno zodpovednosti a plniť si kráľovské povinnosti bez pomoci a podpory ženy, ktorú milujem.“  Wallis Simpsonová bola pre trón neprijateľná. Bola neurodzená Američanka a v podstate dvakrát rozvedená. Eduardovo srdce si získala, keď bola vydatá za jej druhého manžela. Pri prvom stretnutí, za účasti jej manžela ju princ neočaril. Bola prechladnutá a princ sa jej opýtal, či jej v Anglicku nechýba ústredné kúrenie. „Všetci Angličania sa pýtajú amerických žien na to isté, myslela som si, že aspoň princ z Walesu by mohol byť originálnejší,“  poznamenala uštipačne. Princa zaujala práve svojou úprimnosťou a nezávislosťou. Zvyšok príbehu je ako vystrihnutý z romantického filmu. Princ sa vzdal trónu, jeho brat Albert mu po nástupe na trón udelil titul vojvodu z Windsoru. Po jednoduchej svadbe v úzkom kruhu rodiny a priateľov, titul získala aj Wallis. Pár spolu žil až do smrti. 

bridal_windsor_creation

Prsteň vojvodkyne z Windsoru je symbolom nádeje a ochrany manželstva. Prenádherný, takmer 20-karátový smaragd, vojvodkyňa v roku 1958 vrátila spoločnosti Cartier, aby ho prerobili. Prsteň je tak bohatšie zdobený zlatom a okrem smaragdu  má vsadené aj diamanty. 

Zdroj: cartier.co.uk
Foto: cartier.co.uk, SITA/AP
Nina M. | 18.4.2014, 15:00