Láska za hrob: Manželov nerozdelila ani smrť

Túžite po láske na celý život? Berte si príklad z manželov Felumleeovcov. Nerozlučný manželský pár, ktorý spolu prežil krásnych sedemdesiat rokov, nerozdelila ani smrť.
love_story_deaths0b77a4b3a3804489836ff3fb4dfb23ab
"Vedeli sme, že keď jeden odíde, pôjde za ním aj ten druhý," povedala ich dcéra Linda. Manželia, ktorí mali spolu osem detí, tvorili skutočne nerozlučný pár. Spoznali sa už ako tínedžeri a aj po sedemdesiatich rokoch manželstva, sa každé ráno pri raňajkách držali za ruky. 
love_story_deaths
Dvojica z amerického Ohia povedala sladké "áno" 20. februára 1944. Poznali sa však už roky pred svadbou. Kenneth pracoval ako mechanik a inšpektor vlakových vagónov. Neskôr sa stal poštárom a učil v nedeľnej škole. Jeho polovička Helen bola žena v domácnosti. Varila nielen pre svoju rodinu, ale aj pre ľudí, ktorí sa ocitli v núdzi. Príležitostne sa starala o rozposielanie gratulačných a kondolenčných pohľadníc a taktiež učila v nedeľnej škole. 
love_story_deaths
V roku 1983 odišiel Kenneth na dôchodok. Deti postupne opúšťali rodné hniezdo a manželom ostal voľný čas pre seba. Začali cestovať po USA. "Nechceli letieť, lebo tak sa nedá sledovať cesta za jazdy," vysvetlil ich syn dôvod, prečo si na cestovanie zvolili autobus. 
love_story_deaths
Roky pribúdali a stav oboch sa zhoršoval. Chceli však ostať silný, jeden pre druhého. "To ich udržiavalo nažive," uviedla ich dcéra. Helen zomrela 12. apríla. Dvanásť hodín nato, sa Kenneth obrátil na deti so slovami "Mama je mŕtva". Jeho stav sa následne zhoršil a v obklopení svojej rodiny sa nadránom pobral za svojou láskou Helen. Dcéra Linda sa domnieva, že už bol pripravený, len ju na svete nechcel nechať samu. Tomu sa povie skutočná láska, nemyslíte?

Foto: SITA/AP 

Zdroj: nydailynews.com

Nina M. | 24.4.2014, 11:00