Senior zložil manželke 48 ľúbostných básní: "Je to kaleidoskop nášho života!"

Myslíte, že pravá romantika vymrela? Senior Len Biddlecombe z anglického Suffolku vám dokáže opak! Svoju chorú manželku sa rozhodol potešiť vskutku netradičným spôsobom. Zbierka 48 ľúbostných básní, pričom každá je venovaná jednému roku ich spoločného života, má jeho milovanej polovičke pripomenúť, aké krásne chvíle spolu zažili.
article273068020add21e00000578359_634x724
Dôchodca básne písal postupne niekoľko rokov a majú za úlohu pripomenúť jeho manželke Barbare, ktorá trpí Alzheimerovou chorobou, aké silné zážitky spolu zažili. Zbierka básní s názvom Life of Love sa nedávno dočkala aj knižného vydania. "Barbare sa páčila najmä fotografia, ktorá je na zadnej strane. Slovám už nerozumie. Každý príbeh, ktorý som napísal, som jej však predtým prečítal. Je to hotový kaleidoskop nášho života – od momentu, kedy sme sa stretli, až dodnes," opisuje Len. 

truelove

Vážne chorá Barbara už vôbec nerozpráva a má aj ťažkosti s chôdzou. Do sanatória v Ipswichi, kde teraz žije, ju jej manžel chodí verne navštevovať. Všetok voľný čas trávi po jej boku a pripomína jej všetky šťastné chvíle, ktoré spolu za 46 rokov manželstva prežili. "Pre mňa to bola láska na prvý pohľad. Barbara bola tým najkrajším človekom, akého som kedy videl," spomína Len. Pár sa zoznámil v roku 1966, o dva roky nato prišla svadba. Manželia majú spolu tri deti a tri vnúčatá. 
truelove
"Po tom, ako odišla do sanatória, som prestal s písaním. Trval som však na tom, že napíšem ešte poslednú báseň, ktorá uzavrie celú zbierku. Teraz musíme pod túto časť nášho života nakresliť hrubú čiaru. Barbara už viac nerozumie, čo sa okolo nej deje. Ale občas sa ešte usmieva," hovorí dôchodca, ktorý kedysi pracoval ako taxikár.

Aká je najobľúbenejšia báseň romantického dôchodcu Lena? Opisuje narodenie ich prvého dieťaťa. "Je to jeden z najcennejších životných okamihov. Opisuje vzrušenie, keď v rukách po prvý raz držíte vaše dieťa – teda niečo, s čím sa vedia mnohí stotožniť," dodáva. 

Zdroj: www.dailymail.co.uk, SITA
Foto: www.dailymail.co.uk, sarah lucy brown/archant
Nina M. | 22.8.2014, 10:00