Ako sa tvorí svadobná kytica?

Poďte sa s nami pozrieť do voňavého kvetinového štúdia, ako vznikala bielunká svadobná kytica. Skúšali ste niekedy zviazať kyticu? Ak áno, iste uznáte, že to vôbec nie je jednoduché. A ak sa o to nejaká nevesta pokúsi bez predchádzajúcich odborných skúseností, môže si byť istá, že si to všetci všimnú...
titulka_kvety_fiori
Hádam v každom meste sa nájde šikovný florista, ktorý si dá záležať na každej svadobnej kytici a okrem toho, že zhmotní vaše predstavy, postará sa, aby v nej zasvietili tie najkrajšie a najčerstvejšie kvietky. Inak tomu nie je ani v Nitre :) V Kvetinovom štúdiu Fiori by Šurda sme nakukli do zákulisia tvorby kytice.

kvety_fiori_6

Požiadavka nevesty bola: biela svadobná kytica s previsom. Juraj si do nej vybral tieto kvietky.

kvety_fiori_7

kvety_fiori

1. ruža, 2. frézia, 3. nigela, 4. eryngium, 5. lisianthus, 6. dália, 7. gypsophila, 8. chryzantéma, 9. agapanthus (+ brečtan)


 "Každá svadobná kytica je pre mňa výzva. Keď prídu budúce nevesty, väčšinou už majú predstavu, ako by mala kytica vyzerať. No nie vždy pri tom aj zostaneme :) Nakoniec sa dohodneme na farbe kytice a vyberieme 2 – 3 druhy kvietkov. Ostatné  potom už nechajú na mňa. Je to o fantázii a tvorivosti. Každá kytička je originál, nikdy nespravím dve identické. Kytica si sama povie, či pridať, či ubrať. S výsledkom je však vždy spokojnosť," rozpráva Juraj popri viazaní svadobnej kytice. 

kvety_fiori_kolaz

Tvorba kytice trvala Jurajovi zhruba hodinku. Jeho ruky vedeli presne, čo robia. Nebola tam žiadna neistota či váhanie, čo jasne vidno aj na výsledku. Takáto kytička krásne vynikne v ruke nevesty a keďže opticky predlžuje a zužuje postavu, ocenia ju hlavne tie nižšie.

kvety_fiori_8

Zatiaľ čo sme fotili kyticu, Juraj uvil tento krásny venček pre družičku. Na letnú svadbu sú venčeky tou najkrajšou ozdobou :)

kvety_fiori_kolaz_1

A tu je v plnej kráse :)

kvety_fiori_12

Foto: Chriss by nevesta.sk
Chriss | 12.9.2014, 09:30